Klart steg framåt för Leksand

Ikväll kompletterades omgång 45 av SHL 2016/17 med Leksand mot Skellefteå och HV71 mot Frölunda.

Leksand inledde matchen ganska bra, precis som man gjorde mot Växjö i lördags. Skellefteå skapade också en del, det var kort sagt en ganska jämn inledning, även om det var Leksand som hade de lite vassare chanserna. därför kom det lite snöpligt att Skellefteå genom Jocke Lindsström kunde göra 0-1 efter 6 minuters spel.

Det tog dock bara knappt 2 minuter innan Joe Piskula hittade igenom med en öppnande passning för Mattias Ritola, som avslutade kliniskt och det var kvitterat! Skönt att få det där målet, det 1:a sedan segern mot HV förra tisdagen.

Efter målet var det också leksand som skapade mest och flest chanser och 2-1 var inte långt bort, men det var fortfarande 1-1. Därför kom det återigen lite snöpligt när Skellefteå i spel 5 mot 4 istället kunde återta ledningen.

Det var också 1-2 efter den 1:a perioden.

Även efter den 2:a var det 1-2, men Leksand hade inte saknat chanser att göra mål. Det var nära vid ett antal gånger, men det räckte inte hela vägen.

Mönstret fortsatte i 3:e perioden. Det var ett klart steg framåt jämfört med de 2 senaste matcherna, men Leksand var fortsatt ineffektiva och satte inte dit sina chanser. Nu skapade man inte lika klara chanser som i 2:a perioden, men Skellefteå var på inget sätt överlägsna. Ändå gjorde man 3-1 med 6 minuter kvar att spela och det stängde väl matchen litegrann...

1-3 är som sagt ett klart steg framåt jämfört med de 2 senaste matcherna, men det räcker ju inte. I synnerhet inte som att Rögle tog 2 poäng igår och därmed är Leksand sist i serien, även poängmässigt, för 1:a gången sedan i början av december.
Tycker dock som sagt att det ändå var ett steg framåt och det finns ändå positiva saker att ta med härifrån.

Next up är frölunda back 2 back för Leksands del fredag-lördag. Rögle har Brynäs borta imorgon. Ett formstarkt Brynäs ska man förhoppningsvis inte ro på där...

Kvällens båda resultat:
Leksand - Skellefteå 1-3
HV71 - Frölunda 2-1 SD

HV hade de 3 poängen i sin hand, men när Frölunda plockade målvakten kunde Casey Wellman kvittera med dryga minuten kvar att spela. Sedan tog det dock bara 20 sekunder av övertiden innan Simon Önerud kunde avgöra för HV.