Full omgång av Hockeyallsvenskan

Igår var det något så ovanligt som full omgång av Hockeyallsvenskan. 7 matcher och de stora vinnarna kan vi nog säga var Björklöven i bottenstriden, Pantern och Timrå som tog in på Bofors, och Mora, som ryckte ytterligare i toppen.

Gårdagens alla resultat:
Mora - Västerås 6-0
Bofors - Tingsryd 1-2
Oskarshamn - Timrå 1-3
Almtuna - Pantern 2-5
Västervik - Björklöven 1-3
Modo - AIK 2-3 SD
Vita hästen - Södertälje 5-2

Mora krossar alltså Västerås med hela 6-0. Man var fullständigt överlägsna, men framförallt hade man en betydlit hetare och bättre målvakt än vad Västerås hade. Mattias Pettersson motade alla 32 skott, medan Henrik Lundberg bara tog 23/29 skott. Det gör att Mora nu är 11 poäng före Bofors och 17 poäng före Pantern närmst under sträcket. Det är 24 poäng kvar att spela om och snart är alltså mora även i teorin klara för den Allsvenska finalen.

värre ser det då ut för Bofors, som dels tappade mark på Mora i toppen, men framförallt tappade man på både Pantern och Timrå under sträcket och det där kan nog bli ett riktigt race enda in i slutet, för nu är Pantern bara 6 poäng bakom BIK och Timrå är 7 poäng bakom. Timrå möter Tingsryd borta på måndag och Pantern tar emot Mora hemma, medan Bofors gästar Hovet på onsdag. Där skulle jag nog säga att Timrå har det bästa läget. Tror man har större chans att slå Tingsryd än vad pantern har att slå Mora, även om Timrå spelar borta och Pantern hemma.

I botten tog Björklöven alltså en blytung seger mot Västervik, som man har haft lätt för under säsongen. det hade man också nu. Jag ska inte säga att det var en lätt seger, men en stark laginsats var det och nu är man återigen över sträcket, eftersom att Västerås förlorade. Södertälje är däremot 16 poäng från säker mark nu och mer och mer tyder på att det blir kval i Södertälje framöver. Här hade man dock 0-1 en bit in i 1:a perioden, efter ett tidigt ledningsmål, men på 12 sekunder hade Hästen vänt på steken. Det gick så snabbt att speakern och publiken knappt hängde med, men vips så hade 0-1 blivit 2-1 och i 3:e perioden rann det iväg, från 2-2 till 5-2 och Hästen vann till slut ganska komfortabelt.

Snabb vändning var det också i övik, där Modo vände 0-1 till 2-1 på 13 sekunder i 2:a perioden, när henrik Björklund först gjorde 1-1 och Emil Alba satte 2-1. AIK kvitterade sedan innan perioden var över och i förlängningen var det också AIK och Andreas Hjelm som passade på att göra sitt 1:a mål för säsongen när han gjorde 3-2 för AIK efter 01:12. Det var en viktig poäng för Gnaget, som gör att man klätrar förbi Hästen i tabellen och är 7:a. Hästen är 8:a med 62 poäng och sedan följer Almtuna, Oskarshamn och Modo på 61 poäng. Snacka om Jämnt. IKO och modo har dessutom 1 match mindre spelad. Oskarshamn gästar Västervik imorgon och Modo gästas av Västerås på måndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0