Förlust mot LHC

Igår gästade LHC Tegera arena igen. Senast laget var där vann Leksand med 5-1 och gjorde förmodligen en av säsongens absolut bästa matcher.

Även här fick de blåvita en smakstart när man dominerade de inledande minuterna fullständigt och fick också utdelning när Martin karlson smackade dit 1-0 redan efter 01:46.

Jakob Lilja kvitterade för LHC några minuter senare, ett riktigt flippermål, där pucken studsade både hit och dit innan den gick in i mål bakom Atte Engren i Leksandskassen.

1-2 kom också några minuter senare, när Mathis Olimb satte ledningspucken för bortalaget.

1-2 var också ställningen efter den 1:a perioden och i den 2:a perren kom också 1-3, efter en riktig bjudning av Markus Lauridsen. Broc Little är kanske inte rätt man att ge ett sådant läge och han förvaltade mycket riktigt det på bästa sätt.

Efter målet orkade Leksand aldrig riktigt tillbaka i matchen. Oskar Lang reducerade visserligen för Leksand innan perioden var över, så 2-3 efter 2 spelade perioder, 1 mål upp. Det är ingenting, men trots det kändes det aldrig riktigt som kvitteringen var nära och istället kunde Niklas fogström göra 4-2 för LHC drygt halvvägs in i 3:e perioden och sedan faststälde Niklas Persson slutresultatet, 5-2, i öppen kasse.

Att förlora mot LHC är ingen skam. Absolut inte, men med tanke på förra gången LHC var uppe i Leksand och den start man fick av matchen här så fanns det ändå goda intentioner, men det räckte inte hela vägen ändå. Tur i oturen var iaf att Örebro också förlorade, så läget är oförändrat, det är fortfarande 7 poäng upp till Örebro för Leksands del.

Brynäs - Skellefteå 2-6

I Örebro stod det 0-0 efter 2 spelade perioder, men 01:29 in i 3:e perioden spräckte Marcus Nilsson Julius Hudaseks nolla och det målet blev också matchvinnande. Örebro hade dock en kvittering inne, men det dömdes bort för spelare i målgården. det är väldigt många sådana mål som döms bort nuförtiden tycker jag, men så var det iaf. Otur för Örebro, tur för Leksand.

Rögle gjorde återigen en bra match. Det gjorde man senast mot Frölunda också. Då kom avgörandet med knappt 3 minuter kvar att spela. Här fick Rögle en kanonstart och hade, läs noga nu, 2-0 efter 2 skott på mål! Snacka om effektivitet och mardrömsstart för Jocke Eriksson. Trots det räckte det alltså inte för poäng. Rögle hade 3-1 efter den 1:a perioden, där man spelade riktigt bra. Man hade dessutom fortfarande ledningen med 3-2 inför 3:e akten, men i 3:e perioden vände Växjö på steken när Pontus Netterberg, som hade en grym förssäsong, men som inte riktigt har fått det att lossna nu under seriespelet, gjorde 3-3 och där Erik Josefson gjorde 3-4 med 01:20 kvar att spela. Ajajaj, återigen riktigt tungt för Rögle och det är faktiskt nästan så jag måste tycka lite synd om dem, för de gör det bra, men det vill sig ändå inte...

Malmö vill det sig å andra sidan för. 5-1 mot Luleå är riktigt bra och man tar därmed typ 4:e raka segern, samtidigt som Brynäs förlorade igen. Det innebär då att malmö på 7:e plats bara är 1 poäng bakom Brynäs som är 6:a. Det är alltså ingen omöjlighet att malmö tar sig direkt till kvartsfinal, iaf om man tittar på hur formen ser ut i nuläget...