I helgen avjordes också förkvalet, eller vad vi ska kalla det, i Hockeyettan, det när vinnarna från resp. fortsättningsserie möttes i bäst av 3. Tidigare gick ju de vinnarna direkt in i playoff 1, men nu är det bara 2 av de 4 lagen som gör det och det är Örnsköldsvik från Norra fortsättningsserien och Tranås från Södra.

såhär gick det:

Omgång 1

Sollentuna - Örnsköldsvik 1-4
Tranås - Grästorp 4-1

Sollentuna tog ledningen efter drygt 3 minuters spel, men sedan var det roliga slut för hemmalaget. Örnsköldsvik vände och vann komfortabelt med 4-1.

tranås tog ledningen i 1:a perioden, men Grästorp kvitterade i boxplay några minuter in i 2:a perioden. Några minuter senare hade Tranås ändå återtagit ledningen och i 3:e perioden stängde man matchen med 3-1 och 4-1.

Omgång 2

Örnsköldsvik - Sollentuna 4-1
Grästorp - Tranås 0-1

Örnsköldsvik tog ledningen i 1:a perioden. Sollentuna kvitterade dock även här och det dröjde enda tills det återstod 10 minuter att spela innan hemmalaget till slut kunde avgöra med 2 mål inom 2 minuter. Sollentuna hade ju inget att förlora, så man plockade målvakten, men då satt 4-1 i nät och matchen var avgjord.

Emil Larsson satte matchavgörande 0-1 för Tranås i 2:a perioden, vilket blev matchens enda mål. Detta Tranås, som var så nära, så nära, på att missa seriesegern i Södra serien, efter den där rysaren i sista omgången mot Helsingborg. Nu är man istället klara för playoff.

Örnsköldsvik - Sollentuna 2-0 i matcher
Grästorp - Tranås 0-2 i matcher