Björklöven upp över sträcket igen

Igår tog Björklöven en väldigt viktig seger när man bortaslog Tingsryd med 2-1, efter att Kim Karlsson och Cody Murphy vände på steken under matchens 8 sista minuter. Enormt viktigt för Löven, som därmed klätrar över sträcket igen, men med 2 matcher mer spelade än Västerås, så VIK har alla chanser i världen att ta tillbaka den platsen.

Gårdagens 4 resultat:
tingsryd - Björklöven 1-2
Mora - Timrå 2-4
AIK - södertälje 4-1
Almtuna - Västervik 5-1

Mora förlorade ju senast mot Bofors, men det här var 1:a förlusten under ordinarie matchtid på väldigt länge. Man hade ledningen efter den 1:a perioden, men i den 2:a vände Marcus Hardegård och Ludvig Nilsson på steken för Timrå. Kevin Gummas kvitterade visserligen för Mora 5 minuter in i 3:e perioden, men det räckte ändå inte den här kvällen, för timrå ville mer och Sebastian Lauridsen gjorde 3-2 med 04:36 kvar att spela. Mora tog timeout, men Timrå kunde avgöra med 4-2 i öppen kasse.

AIK tog ännu en grymt viktig seger när man malde ner Södertälje och vann med 4-1 på Hovet. Det gör att man är uppe på 58 poäng, samma som 8:an Oskarshamn, men då har IKO hela 3 matcher mindre spelade än vad AIK har. Tabellen haltar med andra ord ganska mycket just nu, men ikväll möter Oskarshamn Vita hästen och Västerås tar emot Bofors. Viktiga matcher båda 2 där. Vinner Oskarshamn skaffar man sig genast lite marginal till lagen under sträcket. Vinner Hästen där istället, då går Hästen troligtvis upp på 8:e plats, förbi både AIK och Oskarshamn, i kraft av bättre målskillnad. IKO har visserligen bättre målskillnad i nuläget, -3 mot Hästens -6, men eftersom att lagen möts och Hästen antas vinna så lär deras målskillnad också vara bättre efter matchen. Den andra bataljen innebär att Bofors tar in 3 poäng på Mora om man vinner och bara är 4 poäng bakom då, men å andra sidan vill Västerås givetvis vinna och återigen klättra förbi Björklöven i tabellen, så ja, det är 2 häftiga matcher vi har framför oss ikväll.