AIK tågar på...

I tisdags slog AIK mora med 4-0 och Tingsryd slog Västerås med 3-1. de båda matcherna kompletterades igårkväll med omgångens 5 resterande matcher, + att AIK och Västerås möttes nu ikväll i omgång 49, och såhär gick det då:

Bofors - Vita hästen 2-1
Almtuna - Södertälje 3-1
Pantern - Oskarshamn 1-2 SD
Västervik - Modo 3-2 str
Timrå - Björklöven 2-4
AIK - Västerås 4-1

Bofors vann igen, även om det satt långt in. Det var nämligen Hästen som hade 0-1 efter den 1:a perioden. Kvitteringen kom från Jacob lundegård 7 minuter in i 2:a perioden och game winning goal gjordes av Thomas Valkvae-Olsen, dryga minuten in i 3:e perren. Sedan höll man ut hela vägen och vann med 2-1. Det gör att man tar 3 poäng, samtidigt som pantern var på väg mot 0 poäng hemma mot Oskarshamn, men när man plockade Tex Williamsson så satte Dennis Svensson kvitteringen i nät bakom Erik Källgren i Oskarshamnskassen. IKO fick dock med sig bonuspoängen när Joakim hagelin, som nu är tillbaka i spel igen, kunde avgöra 2 minuter in i förlängningen. det gör att Pantern alltså tappar 2 poäng på BIK över sträcket. Det skiljer nu 6 poäng med 4 matcher kvar att spela. Västervik är 7 poäng bakom BIK efter att man ikväll fick med sig 2 poäng från hemmamatchen mot Modo. Ett Modo med Pelle Bäckman i båset. Poäng blev det, men det är ändå 4 ppoäng upp till Almtuna över sträcket för Modos del. Med 4 matcher kvar att spela blir det tufft, det tror jag, men det kan gå. Kan gå kan det dock inte längre för AIK nu. eftersom att BIK vann ikväll har AIK 13 poäng upp till Bofors och det är bara 12 poäng kvar att spela om, så AIK får rikta in sig på slutspelsserien. Det är ändå ett godkänt resultat, med tanke på hur säsongen såg ut för bara några veckor sedan och hela vägen tillbaka till september och seriestarten. Vi kan nog säga att racet kring den sista slutspelsserieplatsen nu står mellan Almtuna, Vita hästen, Oskarshamn och Modo. Det skiljer 4 poäng mellan dessa 4 lag, med 4 matcher kvar att spela...

Södertäljes vinstrad är bruten och matchen mellan Timrå och Björklöven blev försenad p.g.a. vädret. Den startade först runt kl. 21 och segrande ur det hela gick till slut Björklöven. En tung, tung seger för Löven, som gör att man klättrar över sträcket igen, förbi Västerås, som nu dessutom har en match mer spelad, efter kvällens match mot AIK, som nog måste vara seriens formstarkaste lag. 8:e eller 9:e raka segern kom här och just nu går man som tåget och jag undrar jag om det kanske inte, trots allt, är bättre för Leksand att bli sist i SHL och få möta Mora. Hellre det än att AIK krånglar sig till direktkval, för just nu känns Gnaget väldigt svårstoppade och vi vet ju att de i grundtruppen har materialet som krävs. Man har bara inte fått det att kugga i tidigare under säsongen. Nu har man plötsligt fått allt att stämma och då bara öser man på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0