Leksand mot toppen

Senast skrev jag att Leffe C fortfarande inte visste hur det var att gå poänglös från en match med Leksand. Det vet han nu. Det var bara en tidsfråga innan det skulle komma en förlust efter ordinarie matchtid, för inget lag går obesegrat genom säsongen. Det hade Leksand iofs inte gjort även om man hade vunnit allt efter att Leffe tog över laget i oktober, men ni fattar grejen. Förlusten kom i matchen mot Almtuna för 1,5 vecka sedan. Det var en riktigt dålig match, troligen säsongens sämsta, och Leksand fortsätter att ha det svårt både i Uppsala och mot Almtuna i stort. Faktum är att man nu inte har gjort mål på Uppsalalaget under 120 spelade minuter den här säsongen, Almtuna vann ju senast med 0-1 i Tegera, efter ett tidigt mål, och här vann man med 2-0 mot ett ruggigt uddlöst Leksand. Leksand studsade dock tillbaka under match 2 på sin miniroadtrip när man slog AIK på ett fullsatt Hovet med 3-1 förra fredagen. Det stod länge 0-0, men 2 snabba mål i mittenakten fällde avgörandet, där Mattias Ritolas passning fram till Daniel Bertovs 2-0- var delikat. Han stod vid ena stolpen, fick över pucken, över klubban på en AIK-spelare och förbi en annan, fram till bertov vid andra stolpen, som bara lade in 2-0 i öppen kasse. Snyggt! AIK reducerade mot slyutet av matchen, men Leksand höll undan och gjorde 3-1 i öppen kasse. En riktigt stabilt genomförd match och 3 nya sköna poäng in på kontot. 3 poäng såg det också ut att bli i toppmötet mot Timrå i onsdags, för Leksand gjorde först 1-0, varefter Timrå kvitterade, men Alex Frisen, vem annars, satte 2-1 med 3 minuter kvar att spela och där ska man bara stänga matchen. Punkt slut. Nu lyckades man inte göra det, utan Timrå kvitterade med 52 sekunder kvar, tog matchen till förlängning och där kunde också Timrå avgå med segern. Därmed ryckte man ifrån Leksand med 1 poäng istället för att Leksand skulle kliva upp på samma poäng som TIK. Nu var man istället 4 poäng bakom. 4 poäng före är man fortfarande, efter att Timrå vände 0-1 till 3-1 på typ 2 minuter i derbyt mot Modo igår och efter att Leksand nu ikväll avfärdat Bofors med 5-1 på bortais, där Superstars förövrigt tog över Nobelhallen totalt. Det var bara de blåvita fansen som hördes, detta trots att BIK fick en smakstart med 1-0 efter knappt 2 minuter. Därefter spikade dock Tex igen och jjag tycker väl egentligen aldrig att det var riktigtr farligt. En väldigt väl kontrollerad och stabil bortamatch av Leksand får jag säga. Den segern gör att laget nu är uppe på 41 poäng. Man är fortfarande 3:a i serien, men på samma poäng som 2:an Oskarshamn. IKO har 3 måls bättre målskillnad i nuläget, men får jag gissa så tror jag att Leksand kommer vara förbi innan jul, för Oskarshamn har svajat lite på senaste. Man förlorade efter sudden hemma mot Troja med 2-3 igår och i tisdags med 5-3 mot just Bofors. Timrå toppar fortfarande med 45 poäng och är det något lag som kan bli knepigt att ta sig förbi så är det just Timrå. Timrå är väldigt stabila och hittar hela tiden sätt att vinna matcher på. Man gnuggar på och det ger allt som oftast utdelning, men får Leksand bara gnugga på de också så tror jag ändå man har goda chanser till att ta även Timrå. Hela serien är dock fortfarandew extremt jämn. Timrå toppar som sagt på 45 poäng. IKO har 41, men sedan är det bara 6 poäng ner till Björklöven på 8:e plats, 8 ner till Modo under sträcket. Därefter är det 1 poäng ner till Tingsryd på 11:e plats, men efter TAIF har det faktiskt bildats en liten minilucka på 5 poäng ner till Västervik, som ikväll tog en storseger uppe i Umeå med 6-1 mot ett Björklöven som körde över AIK senast och hade 4-0 redan efter den 1:a perioden. Matchen slutade sedan 4-1, men segern grundlades helt klart i 1:a perren där. Västervik ryckte hursomhelst även åt sig en lucka ner till Troja under sträcket i och med det. Man är nu 3 poäng före både Troja och Bofors, som ramlar ner som jumbo nu igen, trots att Troja inte spelade ikväll, men man har nu sämre målskillnad än vad Troja har, -23 mot -21. Där har ni det. Tätt och jämnt är det fortfarande och varje match är precis lika viktig. Nästa match för Leksand är hemma mot Tingsryd nu på onsdag. Timrå möter Troja borta på måndag och Oskarshamn gästas av formstarka Södertälje på tisdag. Timrå har nog goda chanser att ta Troja, men SSK kan nog ställa till det för IKO och då har Leksand ett gyllene läge att klättra upp på 2:a plats på onsdag.