Leksand firar jul över sträcket

Idag skriver vi 23 december och imorgon är det julafton.

För lagen innebär det att det är lite julledigt nu innan det åter drar igång på annandagen. Då ska Leksand upp till Övik för 2:a gången den här säsongen och det lär bli en tuff drabbning, även om Modo inte har gått särskilt bra här på slutet. Man förlorade med 2-3 hemma mot Västervik och sedan åkte man på rejält med stryk när Bofors vann med 5-1, också det på hemmais.

Inte heller för Oskarshamn har det flutit på. Man förlorade med 4-3 mot Hästen, efter att Hästen vänt 2-3 till 4-3 i 3:e perioden, och sedan en rejäl stjärnsmäll när Pantern krossade IKO på hemmaplan med hela 0-8! Så Pantern hänger i högsta grad med i toppracet av Allsvenskan och är bara 2 poäng från serieledning...

För Leksands del har de 3 senaste matcherna efter halvtidsanalysen inneburit seger med 3-2 mot Södertälje, en seger som kanske borde ha varit större med tanke på Leksands rejäla spelövertag, men ändå blev det spännande, även om man till slut red ut stormen.

I Umeå blev det sedan ett rejält magplask, återigen. Det var ju där som man i omgång 2 tappade 1-3 inför 3:e perioden till förlust med 6-3 och även här blev det förlust. Löven vann fullt rättvist med 4-0. En riktigt blek insats av Leksand...

Man studsade dock tillbaka och även om man inte briljerade mot Troja, som ledde med 0-1 efter 2 spelade perioder, så lyckades man ändå vända på steken i 3:e perioden, där Mattias Ritola visade vägen med sitt kvitteringsmål, Jon Knuts gjorde 2-1 och Johan Porsberger satte 3-1 i öppen kasse med 19:58 på klockan.

Det var alltså ingen övertygande match, men seger blev det och de här 2 segrarna på de 3 senaste matcherna gör att man dels håller snittet på 2,0 poäng/match och dels att man firar jul som tabelltvåa, bara 1 poäng bakom Timrå.

Såhär ser det nämligen ut i toppen just nu:

1, Timrå 52p +17
2, Leksand 51p +12
3, Almtuna 51p -4
4, Pantern 50p +14
5, AIK 47p +14
6, Oskarshamn 46p +3
7, Modo 45p +15

Därefter är det 3 poäng ner till Björklöven, men det är alltså 7 lag inom 7 poäng, 4 lag inom 2 poäng.
Det går inte annat än att säga att det är fruktansvärt jämnt i denna serien och det lär sannolikt vara det hela vägen in i kaklet!

I och med det så önskar jag er alla också en riktigt god jul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0