SM-finalen, omgång 5 och 6

Det stod 2-2 i matcher mellan HV och Brynäs i kampen om SM-guldet senast jag skrev, efter att HV vunnit hemma med 5-2, Brynäs vunnit i sudden både i match 2 och 3, 3-2 och 3-4, varefter HV vände en galen 3:e period i match 4 och vann den matchen med 4-6. Här fortsatte dramatiken och såhär gick det i match 5 och 6.

Match 5

HV71 - Brynäs 0-2

Oj, oj, såå starkt av Brynäs att studsa tillbaka efter den där 3:e perioden i match 4, då HV vände 1-0 till 4-6. Här klev Felix sandström fram, rädade alla 24 skott, samtidigt som backen elias Feldt prickade in 0-1 i slutet av 2:a perioden, efter 19:33. ett väldigt psykologiskt mål och sedan höll man också undan och Johan Alcén gjorde 0-2 i öppen kasse efter 19:56 och Brynäs hade därmed matchboll med 3-2 i matcher och hade nu chansen att avgöra i match 6 uppe i Gävle. Hela Kinnarps arena blev helt knäptyst och snacka om att förstöra festen där. HV kunde ju inte ta hem guldet, men man kunde skaffat sig ett väldigt bra läge för att göra det, men så blev det alltså inte.

Match 6

Brynäs - HV71 3-5

Det var uppdukat för fest i Gävle, champagnen låg på kylning och hhela staden vibrerade av hockey och förväntan, för nu skulle stadens stolthet ta hem guldet för 1:a gången sedan 2012, när man slog Skellefteå i finalen. HV blåste dock Gävleborna på festen, efter att man trampat gasen i botten redan från början och efter att en darrig Felix Sandström, som blev stor matchhjälte i match 5 nere i Jönköping då han höll nollan, darrat påtagligt på manschetten. Här släppte han först Kristofer Berglunds skott, ett skott som han först räddade, men inte hade koll på, så när han fullföljde sin rörelse damp pucken ner bakom honom och gled över mållinjen. Sedan släppte han Simon Öneruds 0-2 och därefter var det tack och hej för den gode Sandström, men 2 insläppta på 5 skott håller givetvis inte, så ett helt korrekt agerande av Bulan. David Rautio fick dock ingen bättre tur med sig. Han räddade ett skott innan Anton Bengtsson gjorde 0-3 för hV, som sedan också gjorde 0-4 drygt halvvägs in i matchen. den såg heldöd ut, men det skulle bli dramatiskt värre. HV hade 0-4 efter 2 spelade perioder och 0-4 med 12 minuter på klockan i 3:e perioden. Då hade Adam Almkvist precis åkt ut 2 minuter för en hakning och Brynäs satsade allt på ett kort, man hade ju inget att förlora, så man plockade Rautio och i spel 6 mot 4 satt också reduceringen i nät bakom Linus Söderström. Den gode Almkvist hade sedan ingen lyckad kväll, för kort därefter drog han på sig en utvisning till och Brynäs gjorde samma sak igen, plockade målvakten och i spel 6 mot 4 satt också 2-4 i nnät. Det ledde till en timeout för hV. En timeout som gav tillfälligt lugn, för Brynäs tog också sin timeout någon minut senare, plockade Rautio igen och jodå, i spel 6 mot 5 lyckades Linus Ölund forsera in 3-4. Då återstod 01:23 att spela, så tid att kvittera fanns det definitivt och det var inte långt bort. Plötsligt kokade hela Gavlerinken arena, alla stod upp och en galen upphämtning var nära. Så blev det dock inte. Det var nära, men det räckte inte hela vägen fram till 4-4. Istället kunde Oscar Sund göra 5-3 i öppen kasse med 17 sekunder kvar att spela. Det innebar att det var 3-3 i matcher och att SM-finalen skulle avgöras i en helt avgörande game 7 för 2:a gången i historien, 1:a gången var 2004, då hV också var inblandat. Den gången vände man 2-3 i matcher mot Färjestad till 4-3 i matcher. Frågan var hur det skulle gå här? Det tar vi i ett separat inlägg...

Totalt:

HV71 - Brynäs 3-3 i matcher

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0