SM-semifinalerna, omgång 7

Tidigare ikväll avgjordes det och såhär gick det då i game 7 mellan Frölunda och Brynäs.

Omgång 7

Frölunda - Brynäs 1-3

Brynäs är alltså klara för final, där de kommer att möta HV71. Det är Brynäs 1:a final sedan guldet 2012, precis som det bli HV's 1:a final sedan deras guld 2010.

Matchen då?
Ja, Brynäs fick en kanonstart när Juuso Ikonen jorde 0-1 redan efter 52 sekunder. Därefter var Frölunda storleken större genom stora delar av matchen. Brynäs var stundtals utspelade och fasttryckta i egen zon, men man spelade oerhört disciplinerat, lugnt och trygt, samtidigt som Felix Sandström gjorde det väldit bra i kassen. Johan Gustafsson i Frölundakassen såg å andra sidan lite darrig ut och när Brynäs gjorde 0-2 en bit in i 1:a perioden, då var uppförsbacken lång för hemmalaget. Man reducerade visserligen mot slutet i 2:a perioden, en puck som studsade hit och dit innan den till slut gick i nät bakom Sandström. Närmre än så kom dock inte Frölunda, för 56 sekunder in i 3:e perioden gjorde Brynäs 1-3 och trots att Frölunda vann skotten med 38-18, 13-9, 14-6 och 11-3, så var det Brynäs som avgick med segern. Enormt starkt av Gävlelaget, det får man ge dem. Casey Wellman hade ett skott i insida stolpen och ut igen mot slutet av matchen, men det var det närmsta Frölunda kom en reducering och Brynäs är alltså klara för SM-final. Man vänder underläge 1-2 och 2-3 i matcher till seger med 4-3 och man gör det e en väldigt konstig matchserie som verkligen svängde fram och tillbaka.

Totalt:

HV71 - Malmö 4-1 i matcher (HV71 klart för final)
Frölunda - Brynäs 3-4 i matcher (Brynäs klart för final)

Inan semifinalerna tippade jag att HV och Frölunda skulle gå vidare till final med 4-2 resp. 4-3 i matcher. HV gjorde det, men med 4-1 i matcher istället för 4-2. Frölunda - Brynäs gick mycket riktigt till 7 matcher, precis som jag tippade, men det var Brynäs som vann med 4-3 i matcher, inte Frölunda.

Nu har vi HV mot Brynäs i final, lag 2 och 5 i grundserien, och där ser jag HV som favoriter. Må hända att Brynäs har imponerat här, både mot LHC och Frölunda, men HV känns tyngre, större och starkare, så jag tror man tar det där med 4-2 i matcher, kanske 4-3 om vi har tur och får en riktig rysare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0