SM-semifinalerna, omgång 5

SM-slutspelet rullar vidare och här, i 5:e semifinalen, kunde vi få 1/2 finallag klara och det fick vi. HV71 är klart för SM-final, för 1:a gången sedan 2010, då man också tog hem guldet när man slog Djurgården i finalen. Såhär gick det i omgång 5 av semifinalerna.

Omgång 5

HV71 - Malmö 4-2
Frölunda - Brynäs 4-0

Kevin Stenlund gav HV ledningen drygt halvvägs in i 1:a perioden, men Malmö kvitterade i upptakten av 2:a. Simon Önerud gjorde dock både 2-1 och 3-1 innan Fredrik Händemark reducerade för Malmö efter 18:45 i 2:a perioden. Det gjorde att det ändå blev viss spänning i 3:e perioden, där malmö också fick ett tidigt powerplay. Då krutade istället Filip Sandberg in 4-2 för HV efter 02:19, i boxplay, ett mål som ska ha varit riktigt snyggt och ett mål som också stängde den här semifinalen. HV vinner alltså matchen med 4-2 och matchserien med 4-1 i matcher. Malmö har ändå gjort det riktigt, riktigt bra måste jag säga, det är bara att lyfta på hatten. Kan man spinna vidare på det här så tror jag att Malmö kommer bli att räkna med på riktigt under de kommande åren.

Frölunda studsade tillbaka efter Brynäs vinst i match 4. Johan Gustafsson höll nolan, Frölunda vann skotten med 27-21 och Victor Olofsson, Rasmus Dalin, Casey Wellman och John Nyberg gjorde mål för Frölunda. Egentligen var matchen ganska jämn fram tills Olofsson gav Frölunda ledningen. då tog hemmalaget över. Man vann skotten med 11-3 där i 2:a perioden. 3:e var lite jämnare sett till skotten, men det var ändå ett övertag för Frölunda, som nu alltså har 3-2 i matcher och kan avgöra det här nu ikväll, då lagen möts i match 6 uppe i gävle...