Slutspelet rullar vidare och såhär gick det i omgång 4, som spelades igår och i fredags.

Omgång 4

Malmö - HV71 2-4
Brynäs - Frölunda 4-3

Tror det nästan var fullsatt i Malmö arena i fredas, 12 221 åskådare, och de fick se en kanonstart av hemmalaget, när Frederik Storm dunkade in 1-0 redan efter 15 sekunder och Erik forssell gjorde 2-0 exakt 2 minuter senare. 2-0 till Malmö innan det ens hade gått 3 minuter av matchen alltså. Wow, viktigt! Den ledningen höll man sedan hela perioden ut och nästan hela 2:a perren också, men med knappt 4 minuter kvar av perioden kunde Lias Andersson till slut spräcka Alsenfelts nolla, men det var alltjämt Malmöledning inför 3:e perioden. Där fick dock HV ordentlig utdelning. Tidigare hade man inte riktigt fått ut max, samtidigt som Malmö hade gjort det väldigt bra. Tyvär räcker det ju dock inte att göra det bra i 2 perioder. Man måste göra det i 3 perioder. Det lyckades inte malmö med, för plötsligt var det HV som var först på puckarna, som skapade chanser och som också fick utdelning. På drygt 4 minuter gick man från underläge 1-2 till ledning 4-2. Man hade maximalt flyt, inte minst när ett av målen gick via stolpen, alsenfelts rygg och in i mål. Malmö orkade heller aldrig resa sig efter de där 3 snabba målen och HV har nu matchboll senare idag, då lagen möts i Kinnarps arena igen.

Brynäs hade verkligen kniven mot strupen här. 12 insläppta mål på de 2 senaste matcherna och ett till stora delar havererat spel. Då slängde man in både nick Johnson och Tomas Zaborsky i laget igen. båda 2 har ju varit skadade, men nu var båda 2 tillbaka. Några mål gjorde de inte, men det gjorde däremot Kevin Clark, som gav Brynäs ledningen efter drygt 7 minuter. Slutspelets målmaskin, Casey Wellman, kvitterade dock för Frölunda 2 minuter senare och Johan Sundström, som också har varit skadad, men som nu är tillbaka igen, gjorde 2-1 för bortalaget innan perioden var över. I 2:a kvitterade Brynäs genom vem annars om inte Kevin Clark och i 3:e perioden gav Linus Ölund hemmalaget ledningen igen. Frölunda kvitterade dock på nytt, men med 19:01 på klockan kunde Kevin Clark göra sitt 3:e mål för dagen när han dundrade in 4-3 till brynäs, som därmed har kvitterat matchserien och gjorde just det som man var tvungna att göra här, nämligen att vinna. Hade Frölunda tagit den här matchen också, då vetitusan om Brynäs hade rest sig, men nu är det öppet igen...