Växjö imponerade inte, men vann ändå

Ny bortamatch för Leksand under tisdagskvällen och Henrik Haukeland gjorde debut i kassen på SHL-nivå. Det tog bara 02:53 innan Adam Brodecki spräckte nollan och gav Växjö ledningen. Ett Växjö som hade ett ganska klart övertag och parkerade stundtals i Leksands zon. De blåvita lyckades inte med särskilt mycket alls under den 1:a perioden, dumpade mest ner puckarna i Växjös zon. Växjö å andra sidan imponerade inte heller jättemycket, men trots det var man först på puckarna och styrde spelet ganska klart. 2-0 var också nära mot slutet av perioden, men Robert Roséns skott tog i insidan av stolpen och ut.

Leksand kom ut mycket bättre i 2:a perioden, skapade nästan mer under periodens 2 första minuter än vad man gjorde på hela den 1:a perioden, men mål fick man inte in bakom Victor Andrén.

Leksand fortsatte att göra det bra,satte högre press på Växjöspelarna och när Olli Palola åkte ut för Växjö, då smällde Markus Lauridsen in 1-1 för Leksand i spel 5 mot 4!

Efter målet steppade Växjö dock upp och tog över matchen mer och mer igen, skapade några fina chanser och till slut kunde Sam Marklund komma helt fri med Haukeland, gjorde inga misstag och vips så var Växjö i ledningen igen.

Växjö imponerade inte, man såg tröga ut, men klrade ändå av att hålla 2-1 inför den 3:e perioden och fick dessutom ett powerplay precis i slutet av 2:a perioden och där var Palola nära på att revanschera sig från utvisningen tidigare, men Haukeland tog det skottet rakt i magen och det var 2-1 inför den 3:e perioden.

Där ffick Växjö just den start man behövde och gjorde 3-1 redan efter 30 sekunder. Inte bra alls för Leksand. Ännu värre blev det när Växjö fick spela powerplay några minuter senare, när Dennis Everberg gjorde sitt 2:a mål för matchen när han satte 4-1 för Växjö och då var matchen i princip körd.

Leksand försökte, men kom ingen vart. Man fick ett powerplay mot slutet av matchen, men det var ett riktigt dåligt powerplay. Faktum var att man skapade mer i spel 5 mot 5 än i spel 5 mot 4. Där hade man iaf några halvfarliga chanser, det hade man inte i powerplay.

Förlust igen alltså.
Att man förlorar mot Växjö är ingen big deal, men Växjö var ärligt talat inte särskilt bra i den här matchen heller. Ändå förlorar man med 4-1. Det gör att man nu, på 3 matcher, har gjort 4 mål och släppt in 12. Man snittar alltså 4 mål bakåt/match och det är givetvis alldeles för mycket. Särskilt som man inte gör särskilt mycket mål, bara 1,33 mål framåt/match.
Nej, det måste bli bättre.
Det här var dock en match där man hängde med ett ganska dåligt Växjö hyfsat bra, iaf i de 2 sista perioderna, den 1:a var inte bra, men stundtals är det för enkla misstag.

Det är 49 omgångar kvar och mycket kan hända.
Näst på tur är Luleå borta på torsdag. Alltså ännu en tuff bortamatch, men inget är klart förrän 60 minuter är spelade. så är det och nu gäller det att vara noggranna i allt man gör, hela tiden, för att ha en chans där uppe i norrbotten på torsdag.