Västervik fortsätter att klättra

Västervik fortsätter att klättra i Allsvenskan efter kvällens 1-3-vinst borta mot Södertälje. Man har nu 6 poäng och parkerar på 3:e plats, på samma poäng som Tingsryd och Södertälje. Det får man väl ändå säga är bra jobbat! Mats Josten Fröshaug, Jörgen garterud och Pierre Gustavsson var det som jorde Västerviks mål, alla i 3:e perioden, efter att södertälje missat en straff och läge till att gå fram till 2-0 precis i upptakten av 3:e perioden.

Västerås - Timrå 1-2 str

2-1 var ett väldit gångbart resultat ikväll. 3/6 matcher slutade med 2-1-seger för hemmalaget, + en 1-2-vinst för Timrå på straffar, och vi ser alltså att modo åker på ännu en förlust, en väldigt snöplig sådan, när Pontus Widerström avgjorde för IKO med 57 sekunder kvar att spela, och att Oskarshamn därmed är ensamma serieledare med 9 poäng. timrå skuggar bakom på 8 pinnar och sedan är det 2 poäng ner till Västervik, som faktiskt är 3:a efter 3 omgångar.

I Nelson Garden arena i Tingsryd kom alla mål i 3:e perioden. Hästen tog ledningen genom markus Eriksson, men en annan Eriksson, nämligen Johan i Tingsryd, kvitterade med 4 minuter kvar att spela och snöpligt nog för Hästen så gjorde Jacob Dahlström 2-1 bara 34 sekunder senare och vips hade Tingsryd fixat alla 3 poängen. Snöpligt och oerhört tungt för Hästen, som alltså fortfarande parkerar på 3 poäng och en 12:e plats i tabellen.

I Malmö föll alla mål istället i 2:a perioden. Emil Carnestad gjorde 1-0 för Pantern och Axel wemmenborn ökade på till 2-0. Bofors reducerade till 2-1 genom Alexandre Lavoie, men närmre än så kom man inte. Unge Tex williamsson gjorde det riktigt bra mellan stolparna för Pantern, som tog 2:a raka segern.

almtuna har nu också gjort mål den här säsongen och det blev lite korken ur för uppsalalaget, som alltså slår mora med hela 5-1 på bortais. 2:a raka förlusten för Mora och 1:a segern för Almtuna.

Björklöven är nu enda lag utan poäng, men de har inte spelat sin 3:e match än och kan alltså gå förbi Västerås igen. VIK tog nämligen sin 1:a poäng för säsongen ikväll. det var dock nära på att bli 3 poäng, men med 3 minuter kvar satte Didrik Strömberg sitt 2:a mål på 3 matcher när han kvitterade för Timrå och sedan var det bara Jens Lööke som gjorde mål på straffarna och därmed såg till att Timrå tog bonuspoängen.