Pantern slog Modo

Modo åkte lite oväntat på säsongens 1:a förlust i match 2, 1:a hemmamatchen för säsongen, mot IK Pantern. Visserligen efter sudden, men förlust blev det, trots att Henrik Björklund och Drew Paris vände på Martin Jahnols 0-1 för Pantern på 01:02. Johan Björk kvitterade för Pantern 5 minuter in i 3:e perioden och bara 28 sekunder in i förlängningen kunde Carl-Johan Lerby avgöra för Pantern. Det Inte alls orättvist heller, för Pantern hade ett ganska ordentligt skottövertag, 33-18. Inte bra för modo att bara skjuta 18 skott på hemmaplan.

Västervik - Almtuna 3-0

Flera skrällsegrar här tycker jag. Västervik vinner sin 1:a hemmamatch någonsin i Allsvenskan och Jonas Fransson i Västervikskassen håller nollan inför 1159 åskådare. Starkt av Västervik, som i och med den segern klättrar förbi en rad lag i serien och parkerar på 7:e plats med sina 3 poäng, samma som Mora, AIK, Tingsryd, Bofors och Vita hästen. Det går givetvis inte att prata tabeller redan nu, men fakta är fakta och efter 2 omgångar är man på slutspelsserieplats.

Det är också Tingsryd, som här vände Lövens 3-2 efter den 1:a perioden, 2-0 efter 02:11, till seger med 4-5, efter att Oscar Holst avgjort knappt 10 minuter från slutet. Det gör att Björklöven är 1 av 3 lag som har 0 poäng. De andra 2 är Almtuna, som inte ens har gjort mål än, och Västerås, som, tycker jag, lite oväntat föll i Nobelhallen mot Bofors. Det blev dock spännande mot slutet, när först BIK gjorde 3-1 med knappt 4 minuter kvar att spela. Sedan reducerade Västerås med knappt 2 minuter kvar att spela, men BIK red ut stormen och kunde avgöra i öppen kasse.

erik Källgren var riktigt het i Norrköping och räddade både en straff i 1:a perioden och höll nollan hela matchen. Starkt jobbat av honom och starkt jobbat av hela IKO, som också toppar tabellen efter 2 spelade omgångar.

Det gör man före Södertälje, som också lite överraskande slog AIK i lagets 1:a hemmamatch efter återkomsten i näst högsta ligan. Detta efter ett rejält slagskott från Jonas Westerling med 02:52 kvar av matchen, efter att AIK hämtat upp 3-1 till 3-3 på bara 33 sekunder. Starkt av SSK att komma tillbaka där.

i Timrå drabbade slutligen 2 lag samman som båda vann den 1:a omgången, Timrå och Mora, och det var hemmalaget som gick segrande ur den bataljen, efter att Johan Persson gjort 1-0 redan efter 27 sekunder, John Westin missat en straff och Kevin Gummas istället kvitterade för Mora, men där elias Pettersson återgav ledningen till Timrå och där Jeremy Boice satte spiken i kistan med sitt 3-1-mål 8 minuter från slutet. Mora reducerade, men nådde aldrig hela vägen fram.