Modo vann premiären

Modo fick en flygande start på den här Allsvenska säsongen, för redan efter drygt 2 minuter kunde Patrik Karlkvist göra 0-1 för Modo. Niklas Lihagen skulle senare i 1:a perioden bara raka in 1-1 för Västerås, men på något sätt lyckades jonatan Bjurö få dit klubban och rädda. 0-2 kom istället för Modo, också det i powerplay, precis som 0-1-målet. Västerås reducerade i 3:e perioden, fick till slut hål på Bjurö, men närmre än så kom man inte, för när Karlkvist höll sig framme igen och satte 1-3, då var uppförsbacken väldit lång. Man gjorde dock ett försök, plockade Lundberg, men Modo kunde stänga matchen med 1-4 i öppen kasse och säsongen i näst högsta serien började därmed bra för Övikslaget.

Kvällens samtliga resultat:
Västerås - Modo 1-4
Mora - Bofors 3-0
Oskarshamn - Björklöven 3-2
Tingsryd - Södertälje 1-2
Pantern - Vita hästen 1-2

Södertälje var likt Modo nära på att också få en flygande start på säsongen, för ett skott tog i plexit bakom tim Sandberg i Tingsrydskassen, studsade tillbaka i ryggen på Sandberg, men tyvärr för SSK's del inte in i mål och det var fortsatt 0-0. Det var dock Södertälje som tog ledningen. Ett skott rakt upp i krysset bakom Sandberg. Snyggt. Tingsryd kvitterade i 3:e perioden, men i powerplay kunde ändå Henrik Thegel sätta 2-1 för Södertälje, vilket också blev slutresultatet och SSK inleder alltså återkomsten i Allsvenskan med en seger och 3 poäng.

Mora fick däremot en kanonstart när Emil Bejmo kunde göra 1-0 och Oskar Svanlund satte 2-0 bara minuten senare. man gjorde också 3-0 innan den 1:a perioden var slut och uppförsbacken var stor för BIK, som aldrig riktigt kom in i det. Visst, man hade sina chanser, men pucken studsade inte Bofors väg, man hade inte de klassiska marginalerna med sig och matchen slutade också 3-0 till Mora. Mattias Pettersson fick därmed hålla nollan i sin 1:a match. Han motade 22 skott. Starkt!

I Malmö var det Pantern som gjorde 1-0, men Hästen kvitterade i 1:a perioden och tidigt i 2:a gjorde man också 1-2. Sedan jagade Pantern en kvittering, en kvitering som borde ha kommit när Malmölånet Mattias Persson var i princip helt ren med emil Jidskog i Hästenkassen, men inget mål den gången och inget mål kom heller. Hästen kunde hålla undan och ta 3 köna poäng.

Det gjorde också Oskarshamn, som nästan var helt utspelat i 1:a perioden. Björklöven gjorde både 0-1 och 0-2 och vann skotten med 12-7. I 2:a var det dock ett helt annat Oskarshamn som entrade isen och Kristoffer Gunnarsson satte 1-2 05:37 in i perioden och 34 sekunder från paus satt också 2-2 i nät bakom Niklas Lundström i Lövenkassen. Sedan gick det bara 03:26 av 3:e periodenn innan också 3-2 satt i nät och det blev också slutresultatet, trots att Björklöven förgäves jagade kvitteringen och det var 1:a gången på typ 11-12 år som IKO vann en premiärmatch i Allsvenskan. Alla tidigare säsongspremiärer har man förlorat.

Imorgon kompletteras omgång 1 med följande 2 matcher:
AIK - Västervik 1
almtuna - Timrå 2

Det lär bli ett grymt tryck på Hovet och vilken känsla det måste vara för Västervik. Att gå från typ 1000 personer mot Tranås och Skövde, till 8000 mot AIK. Wow! Kanske kan de överraska, gå på adrenalin och vinna den matchen, men jag tror ändå att AIK knyter ihop det där.

I Uppsala blir det en tät och jämn match med 2 lag som jag tror kommer fightas i toppen av tabellen, men här tror jag att Timrå vinner.