Leksands försäsong 2016

Leksand kliver in i handlingarna av SHL säsongen 2016/17 nu på torsdag och träningsmatcherna är därmed avklarade, men det har varit en allt annat än bra försäsong. Riktigt illa har det sett ut. Mycket skador, många spelare borta och stundtals utspelade.

Såhär har de 9 träningsmatcherna slutat:

Fredag 12 augusti Salavat Yulaev - Leksand 8-2
Tisdag 16 augusti Almtuna - Leksand 2-4
Fredag 19 augusti Rögle - leksand 5-1
Lördag 20 augusti Västerås - Leksand 1-2 str
Lördag 27 augusti Brynäs - Leksand 5-0
Torsdag 1 september Örebro - Leksand 4-3 SD
Lördag 3 september Sparta Sarpsborg - Leksand 4-2
Fredag 9 september Timrå - Leksand 3-2
Torsdag 15 september Skellefteå - Leksand 5-4

På 9 matcher har man alltså bara vunnit 1 match under ordinarie tid, vunnit 1 på förlängning/straffar, förlorat 1 på förlängning/sträffar och förlorat 6 matcher under ordinarie tid. då ska vi också komma ihåg att det inte har varit toppmotstånd heller. Det är alltså 1 Allsvenskt lag man slår under ordinarie tid, Almtuna, slår ett annat Allsvenskt lag på straffar, Västerås, förlorar mot ett förmodat mittenlag i SHL i sudden och förlorar sedan stort mot 2 SHL-motståndare, ett ryskt lag, knappt mot ett topplag i SHL, mot ett Allsvenskt lag och mot ett norskt lag. Det är inga jättemotstånndare direkt.

Matcherna mot Skellefteå och Örebro har väl varit de bästa, särskilt mot SAIK, men att tappa 4-2 till 4-5 där är inte bra. Skellefteå kommer dock högst troligt att hålla till i toppen av tabellen även i år, så egentligen är det lag som rögle som man bör slå, men det var man inte ens nära att göra här. Storstryk med 5-1.

Så nej, någon bra försäsong har det verkligen inte varit, men vi ska komma ihåg att försäsong och seriespel är 2 helt olika saker, så förhoppningsvis ser det inte såhär illa ut när serien drar igång, för om det gör det, då kommer det bli en låång vinter som vi har framför oss...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0