Leksand föll i Karlskrona

När Leksand gästade Karlskrona under lördagen för ett viktigt bortamöte med en av de trolia konkurenterna där i bottenstriden av tabellen var det en ganska avvaktande och händelselös 1:a period i ABB arena Karlskrona, som till den här säsongen har bygts ut och tar nu drygt 5000 åskådare.

I 2:a perioden var det dock Leksand som sköt flest skott på mål, 10 mot Karlskronas 4, men trots det och trots bara 4 skott på mål gjorde KHK ändå både 1-0 och 2-0. Först genom Mattias Guter efter drygt 8 minuter och sedan Filip Kruseman med 4 minuter kvar av perioden.

Att släppa 2 mål på 4 skott är givetvis inte okej och i 3:e ökade KHK på till 3-0, innan Janos Hari gjorde sitt 1:a mål för säsongen när han reducerade fram till 3-1, vilket också blev slutresultatet.

Förlust igen alltså, men återigen så tycker jag inte att det var så illa som jag trodde innan. Visst, att släppa 2 mål på 4 skott där i 2:a perioden är inte bra, men annars var Leksand inte mycket sämre än KHK under stora delar av matchen.

Linköping - Färjestad 3-4 SD

Vi hade alltså 2 back 2 back-möten fredag-lördag och mest anmärkningsvärt där var väl att Brynäs slog frölunda hemma med 7-2. Imponerande! Frölunda har visserligen ett halvt nytt lag, så det är kanske inte jättekonstigt att man inte imponerar såhär långt, men 7-2 är väldigt syora siffror. Det rättade man dock till dagen efter när man vände Brynäs 0-1 till seger med 3-1 inför drygt 10 000 åskådare. Där var också johan Gustafsson tillbaka i kassen för Frölunda, istället för Dan Bakala, som fick chansen uppe i Gävle. I övrigt där kan noteras att både Robin Figren och Jonathan Sigalet fick matchstraff i varsin match för huvudtacklingar. inte bra.

Malmö är serieledare av SHL 2016/17. Detta efter 3 raka vinster och 1-2 borta mot Djurgården imponerar faktiskt. Förra säsongen vann Djurården alla 4 möten lagen emellan, men nu drog Malmö alltså det längsta strået när Nichlas Hardt avgjorde matchen med sitt 2-1-mål 16:50 in i 2:a perioden. Trots 14-4 i skott för DIF i 3:e perioden stod Cristopher Nilstorp och övriga Malmö emot och tog ytterligare 3 poäng och är då ända lag med full poäng efter 3 spelade matcher.

Växjö tog ledningen hemma mot HV, men HV reducerade precis i slutet av 1:a perioden, men i 2:a perioden vände man 2-1 till 2-3, men sedan kvitterade Liam Reddox 4 minuter från slutet och så avjorde dennis Everberg 25 sekunder in i förlängningen.

I Linköping hissade man Mange Johanssons tröja i taket innan matchen och det var sedan också LHC som tog ledningen genom Broc Little, en ledning som Kristian Näkyvä ökade på till 2-0 i 2:a perioden. LHC såg ut att ha kontroll på saker och ting, men Färjestad ville annat och Per Åslund reducerade till 3-2 bara 2 sekunder från paus i 2:a perioden och sedan kvitterade Linus Persson knappt 3 minuter från slutsignalen och i sudden var det Rasmus Asplund som kunde avgöra för Färjestad och litegrann förstöra festen för LHC.

I Örebro tappade också hemmalaget 3-1 till 3-4, precis som LHC gjorde. Bryan Lerg satte 3-3 med 10 minuter kvar att spela och så avgjorde samma Lerg med bara 02:38 kvar av matchen. Snöpligt för Örebro, minst sagt.

I Luleå tog skellefteå slutligen ledningen 26 sekunder in i 2:a perioden, men 5 sekunder från paus i samma period kvitterade Luleå. Skellefteå drog dock det längsta strået när Jesper Olofsson var den enda som satte sin straff. I returmötet dagen efter var det också SAIK som drog det längsta strået när Emil Pettersson stängde matchen med sitt 3-1-mål i öppen kasse 01:20 från slutet. Luleå reducerade dock, men då återstod det bara 7 sekunder, så närmre än så kom man inte och Skellefteå tog 2:a raka segern mot Luleå på 1 dygn.