Williamsson höll nollan

Pantern har varit väldigt ojämna såhär långt den här säsongen. Man hade 3 förluster efter ordinarie tid, 2 strafförluster, 1 suddenvinst och 2 vinster efter ordinarie tid innan kvällens bortamatch mot Oskarshamn. Där gick man in och gjorde en strålande insats. Tex Williamsson i kassen höll nollan, motade IKO's alla 27 skott. Riktigt stabilt! Lika stabilt såg det dock inte ut för Erik Källgren, som nu var tillbaka efter sin lilla skada. Han fick släppa 4 puckar förbi sig, alla 4 i 2:a perioden, alla mål inom loppet av 11 minuter. Tungt för Oskarshamn, desto bättre för Pantern, som klättrar upp till en 6:e plats i tabellen med sina 13 poäng. Det är dock oerhört jämnt just nu, för ner till björklöven under det nedre sträcket är det bara 3 poäng...

Kvällens samtliga resultat:
Oskarshamn - Pantern 0-4
tingsryd - Västerås 4-2
Björklöven - Timrå 4-3
AIK - Mora 5-4 str
Södertälje - Almtuna 2-1

Ja, var ska man börja en kväll som denna?
AIK imponerar inte alls och är just nu bara 1 poäng från Björklöven på 13:e plats. Löven i sin tur är bara målskillnad bakom Almtuna, efter kvällens seger, samtidigt som Södertälje vann mot just Almtuna. Hade man inte gjort det hade SSK nu legat under sträcket med 9 poäng. Nu har man 12, samma som 9:an Vita hästen, 8:an Mora och 7:an modo. Mora är alltså över slutspelsseriesträcket, men hade man inte tagit den där poängen mot AIK, då hade man varit 11:a istället för 8:a, så jämnt är det.

bästa känslan nu ikväll har nog dock björklöven. trots att man fortfrande är under det nedre sträcket så är man verkligen på gång nu och det där tränarbytet från tommy jonsson till markus Åkerblom verkar ha gett resultat och jag tror bara det är en tidsfråga innan Björklöven är över det där sträcket.

nej, just nu är det bara Västerås som sladdar litegrann. man har fortfarande bara tagit 6 poäng efter 9 matcher. det är 4 poäng upp till Almtuna över sträcket, men samtidigt bara 6 poäng upp till lagen över slutspelsseriesträcken och bara 7 ppoäng upp till Pantern på 6:e plats. det kan med andra ord gå fort när det svänger i den här serien, för svänga, det kommer det garanterat att göra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0