Tung förlust mot Rögle

Väldigt viktig match i Tegera arena under lördagen när Rögle gästade. Vid hemmaseger skulle Leksand faktiskt gå om Rögle, vann Rögle skulle det vara 4 poäng upp till närmsta lag.

Det var en ganska tvekande inledning, men Rögle fick powerplay efter 4 minuter och i det powerplayet för Rögle drog Leksand på sig en utvisning till och när Rögle då fick spela 5 mot 3 i nästan 2 minuter small det bakom Haukeland och det var 1-0 för Rögle.

Leksand fick dock chansen till snabb kvittering när man själva fick ett powerplay innan powerbreaket i 1:a perioden och där hade man 2 jättelägen. Markus Lauridsen skulle i princip bara raka in pucken i öppet mål, men missade pucken och senare i powerplayet missade man återigen helt öppet mål. sådana chanser bara måste man sätta!

Leksand fick ett nytt powerplayläge direkt efter powerbreaket, men där var man helt ofarliga och Rögle kontrollerade det väldigt enkelt och bra, men precis efter samma powerplay prickade man stolpen och Oscar Lang hade ett friläge efter det, men inget mål de gångerna heller.

Lang var bra och hade en bra möjlighet till innan perioden var över, men inte heller då ville pucken in i mål och det var 0-1 efter den 1:a perioden.

I 2:a perioden svängde det fram och tillbaka. Båda lagen skapade chanser, Leksands aningen vassare än Rögles, men inga mål där heller.

I stort stod matchen och vägde i större delen av 2:a perioden. Det kändes som att nästa mål skulle bli väldigt viktigt. Leksand skapade ju chanser, men lyckades inte sätta dit puckarna. Samtidigt fick man kriga för varje läge. Rögle kändes mer avslappnade. Man stack upp i vassa chanser då och då och tog stundtals pucken enkelt från leksingarna. Mot slutet av perioden ökade dock Leksand trycket. Olden var nära att göra mål nerifrån sarghörnet när Oskar Dansk drällde med pucken, unge Isak Skedung snirklade sig själv in nära Dansk, Ytterells skott smet tätt utanför och Ollas var väldigt nära att styra in 1-1 precis i slutskedet av perioden, men nej, pucken ville inte in i nät bakom Dansk och det var fortfarande 0-1 efter 2 spelade perioder, trots en rad Leksandschanser.

3:e perioden var väldigt intensiv. Det fortsatte att svänga fram och tillbaka, men det var mer offensivt än i 2:a perioden. Leksand sköt mer nu, från alla vinklar och vrår, men pucken ville fortfarande inte in i mål...

Känslan var fortfarande kvar, nästa mål, om det nu skulle bli något sådant, skulle bli väldit viktigt. Leksand fortsatte att skapa chanser, men fick inte in pucken. Klockan började också ticka ifrån Leksand.

Inte nog med det. När Leksand hade skapat chanser, ja, då kom Rögle i en kontring, Widing droppade puckenn till Ludvig Rensfeldt, som drog pucken rakt upp i krysset bakom en skymd Haukeland och det var 0-2...

Det blev också slutresultatet och jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga. Var det någon match man skulle vinna så var det den här. Hade man vunnit så hade man passerat Rögle i tabellen. Nu blev det inte så och någonstans känns det lite som en typisk match för ett lag som har motvind. De klassiska marginalerna är inte med Leksand.

Det är ett klart steg framåt jämfört med Skellefteå och Frölunda, vilka å andra sidan är betydligt bättre lag än vad Rögle är, men det räcker ändå inte. Man skapar chanser, saknar definitivt inte möjligheter till mål, men man får ändå inte in pucken, trots ett antal powerplay, helt öppna mål osv. och gör man inte mål då, då vinner man tyvärr inte heller några matcher.

Sett till hela matchen hade Leksand definitivt varit värda minst 1 poäng, för man var bättre än Rögle i 3:e perioden, slutet av 2:a och slutet av 1:a, men som sagt, det räcker ändå inte, trots att man skapar mängder av chanser. Återigen tycker jag dock att Haukeland är mer stabil och säker än vad Engren är. 0-1-målet är det spel 3 mot 5, så det är inte mycket att säga om. 0-2-målet är ett kliniskt avslut från Rensfeldt rakt upp i krysset, inte mycket att säga där heller. så Haukeland gör helt klart en bra match. Det är klart positivt. Positivt är det också att man hittar tillbaka litegrann till spelet man hade mot LHC och Brynäs, men problemet här är att man inte gör några mål, trots i princip helt rena lägen. Man skapar chanser, ja, men får ingen utdelning.

Dels är det som med ett lag i motgång, puckarna studsar stolpe ut istället för stolpe in, men ärligt talat är det nästan ofattbart att man inte får in ens 1 mål med de chanser och möjligheter man skapar. Nej, jag hade inte sagt något om Leksand hade vunnit med 3-2 eller 4-2, men det vill sig inte. En väldigt, väldigt tung förlust får jag faktiskt säga...

Dagens resultat:
Leksand -Rögle 0-2
Skellefteå - Frölunda 2-3
Örebro - Karlskrona 1-3
Brynäs - Malmö 3-5
Färjestad - Växjö 4-1
Linköping - Djurgården 2-1

Skellefteås vinstsvit är bruten. Man hade 1-0 efter den 1:a perioden, men Frölunda vände i 2:a och i 3:e gjorde man 1-3 innan Skellefteå reducerade till 2-3. Närmre än så kom man dock inte.

Karlskrona är återigen på vinnarspåret, men hur man kunde vinna mot Örebro är litegrann en gåta. Man sköt nämligen bara 11 skott på hela matchen och inte ett enda i 3:e perioden, där Örebro vann skotten med 12-0. Ändå vinner Karlskrona matchen med 3-1.

Det blev ingen revansch för varken Växjö eller jurgården. Färjestad ryckte åt sig en 2-0-ledning redan efter 5 minuter och även om Växjö reducerade knappa minuten in i 2:a perioden så höll FBK ändå undan och Ole-Kristian Tollefsen satte avgörande 4-1 i öppen kasse mot slutet, trots bara 14 skott på mål, mot Växjös 36. LHC gjorde 1-0 på straff i 1:a perioden och ökde på till 2-0 i 2:a och trots spel 5 mot 3 lyckades inte Djurgården reducera förrän 5 minuter från slutet. då blev det lite nerv i det hela, men LHC höll undan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0