Skellefteå vann igen

Tyvärr var det en väldigt dålig publiksiffra med SHL-måt och Leksandsögon sett när Skellefteå gästade Tegera arena igår kväll. Bara 5012 åskådare på plats. Lite märkligt får jag faktiskt säga, med tanke på att det bara var 3:e hemmamatchen den här säsongen och att Leksand hade tagit poäng i 2 raka matcher och i 3 av de senaste 4 matcherna.

Matchen igår är dock tyvärr mest bara att glömma. 1:a perioden var relativt jämn till en början och Skellefteå såg lite virriga ut i egen zon, men 01:24 från paus kunde ändå jesper Olofsson ge bortalaget ledningen.

I 2:a perioden kom Leksand ut bra och snurrade på ganska bra under de första minuterna, var nära en kvittering, men fick inte in den bakom Gustav lindwall. Istället var det Skellefteå som jorde 0-2 genom unge Tim Söderlund och sedan rann det bara på. Riktig islossning för SAIK får man faktiskt säga, detta SAIK som har haft väldigt svårt att göra mål och bara hade gjort 13 mål på 8 matcher innan gårdagens match. Nu gjorde Jocke Lindström både 0-3 och 0-4, båda målen i powerplay, innan 2:a perioden var över.

Ett tidigt mål i 3:e var det enda som möjligen kunde rädda Leksand i den här matchen, men istället kom 0-5 och sedan bevakade Skellefteå ledningen ganska bra. Lindwall fick dock inte hålla nollan och det är väl det enda positiva att ta med från den här matchen. Ja, inte att just Lindwall inte fick hålla nollan då, utan vem som gjorde Leksands reducering. Det var nämligen William Wikman. Han gjorde sin 1:a SHL-match i karriären och fick dessutom näta. Att han ska spela mer SHL under säsongen, det hoppas jag verkligen, för han gjorde det riktigt bra!

Leksand fick dock ändå inte sista ordet, för efter Wikmans reducering gjorde Skellefteå 1-6, vilket också blev slutresultatet. En ren överkörning helt enkelt. Skellefteå var bättre på allt. Synd bara att man fick grejerna att kugga i just mot Leksand, för det har man verkligen inte fått dem att göra tidigare. Nu klättrade man från 11:e till 8:e plats i tabellen. Leksand är kvar på 14:e plats, dock fortfarannde med samma poäng som Rögle, som också förlorade igår, och sedan är det bara 2 poäng upp till Djurgården, som spelar sin match ikväll, borta mot Färjestad. Ett Färjestad som har övertygat på slutet och förhoppningsvis kan de göra det även ikväll.

gårdagens samtliga resultat:
Leksand - Skellefteå 1-6
Brynäs - Rögle 4-3
Luleå - Malmö 4-2
HV71 - Karlskrona 4-1
Örebro - Frölunda 2-4

Luleå rivstartade verkligen mot Malmö och det blev också matchavgörande. Innan det hade gått 7 minuter hade man både gjort 1-0, 2-0 och 3-0. Vad hände där liksom? Malmö föll igenom totalt. Man reducerade visserligen till både 3-1 och 3-2, men närmre än så kom man inte och 2:a förlusten den här säsongen för Peter Anderssons gäng var därmed ett faktum.

Även Karlskrona förlorade igen. Man vann 6 raka innan förlusten mot Skellefteå i lördags och nu förlorade man igen. Mattias Guter kvitterade visserligen till 1-1 15 minuter in i 2:a perioden, men HV's 2-1 kom bara 4 minuter in i 3:e perioden och 4 minuter senare ökade man till 3-1.

Rögle var på väg mot ruskigt viktiga poäng. Man hade både 0-1, 1-2 och 2-3, men Brynäs kom tillbaka alla 3 gånger och sedan avgjorde Daniel Paille med sitt 2:a mål för matchen med 4 minuter kvar att spela. Tungt för Rögle, men bra för Leksand...

Örebros nya tränartrio åkte också på sin 1:a förlust när Frölunda vann med 4-2. Det var, om jag inte misstar mig helt, Dan Bakalas 1:a vinst med Frölunda också, trots att räddningsprocenten inte var särskilt bra, 84,62%, när han bara tog 11/13 skott, men det räckte ändå för seger.