Poäng borta mot LHC känns nästan som en seger

Igår gästade Leksand Linköping och Saab arena för säsongens 5:e bortamatch på 7 matcher.

LHC tippas vara ett topplag under säsongen, men hittills har man inte fått igång produktionen rent ofensivt och det var väl lite det som var Leksands hopp under kvälen, att de inte skulle få det nu heller.

Det fick man inte heller. LHC var visserligen ganska överlägsna i 1:a perioden, där man fick en kalasstart md ett jätteläge direkt och kort därefter ett powerplay, men inget mål där. Man vann dock skotten i 1:a perioden med 10-4. Några mål fick man dock inte in och även om Atte Engren, som fick chansen mellan stolparna igen, spridde en del puckar omkring sig så var det ändå 0-0 efter den 1:a perioden.

I 2:a perioden tycker jag faktiskt att Leksand var bättre och hade flera chanser som kunde ha gett laget ledningen, inte minst en straff som man fick med sig efter 07:30 av perioden. Den duellen gick dock Jacob johansson, som ju stod i Mora i våras när Leksand vann med 6-0 och gissningsvis inte har bra vibbar relaterat till Leksand, segrande ur. Det gjorde han också på Jesper Ollas friläge en stund senare. Faktum var att det nästan var jacob Johansson mot Leksand där ett tag, ändå kunde LHC göra 1-0.

Det kändes inte alls rättvist sett till hur matchbilden såg ut, det hade lika gärna kunnat ståt 0-1 eller rentav 0-2 eller 0-3 för Leksand om man hade varit lite mer effektiva. Hade LHC å andra sidan varit mer effektiva så hade man kunnat ta ledningen redan i 1:a perioden, men nu var det i vilket fall 1-0 inför den 3:e perioden.

Där hade Leksand ett ännu större övertag än i den 2:a och till slut kom också målet. Martin Karlsson av alla höll sig framme och satte 1-1 i nät bakom Johansson efter drygt 5 minuter i 3.e perioden.

Sedan var det Leksand för nästan hela slanten. Man saknade definitivt inte chanser till att avgöra där, man vann skotten med 15-7, men lyckades inte avgöra. Man fick åtminstone tyst på publiken i Saab arena, som blev helt tyst i 3:e perioden, konfunderade över vad de fick se på isen och när slutsignalen ljöd, då buades det ganska ordentligt på läktarhåll, men inte från den ganska stora vittröjade delen av publiken, som höll igång och hördes klart mest både i 2:a och 3:e perioden.

1-1 var det alltså efter 3 spelade perioder och det var Leksand som var närmast ett avgörande. Ändå var det LHC och Sebastian Karlsson som kunde avgöra 01:41 in i förlängningen.

Poäng borta mot LHc känns ändå lite som en seger måste jag sägga, med tanke på hur det har sett ut tidigare, för det här var helt klart lagets bästa match den här säsongen. Därför känns det samtidigt lite surt att det inte räckte till mer än 1 poäng, för i ärlighetens namn så var Leksand bättre än LHC och värda en seger i den här matchen. Även om det nu inte blev det så finns det väldigt mycket positivt att ta med från den här kvällen. Fortsätter man såhär, då kommer trepoängaren att komma väldigt snart.

Gårdagens samtliga resultat:
Linköping - Leksand 2-1 SD
Frölunda - Växjö 3-0
Djurgården -Skellefteå 2-1
Färjestad - HV71 1-4
Brynäs - Luleå 5-2

Frölunda inledde som sagt säsongen lite knackigt, men nu har man kommit igång och inför en ny urdålig publiksiffra i Scandinavium, 6463 åskådare, tog man en ny trea och klättrar därmed upp på 2:a plats i tabellen med 12 poäng och lika många matcher spelade som malmö i toppen, 6 st, men då är Malmö ändå 6 poäng före Frölunda. Malmö imponerar verkligen i inledningen av den här säsongen.

Det gör inte Skrllefteå, som åker på en ny förlust mot djurgården i Globen, också där inför halvtomma läktare, 7739 åskådare, vilket inte är bra för att vara i Globen. Skellefteå pressade verkligen för en kvittering i 3:e perioden, där man vann skotten med 14-2, men "Tellan" höll tätt och Djurgården tog 3 nya poäng.

Det gjorde också HV, som vann ganska enkelt i Karlstad. Färjestad imponerar inte alls just nu..