Modo klättrar i tabellen

Efter 2 poäng mot Södertälje igår, i ett möte som alltså för några år sedan hade kunnat vara en Elitseriematch, men som nu är ett nykomlingsmöte i Allsvenskan med ett lag från vardera håll, så klättrar Modo upp till en 5:e plats i tabellen med 9 poäng. Det var lagkapten Byron Ritchie som gav Modo ledningen i den 1:a perioden. Södertälje kvitterade i 2:a perioden, innan Modo gjorde både 2-1 och 3-1 i den 2:a perioden, innan SSK reducerade på nytt i 3:e. Modo gjorde dock 4-2 och det såg ganska klart ut, men 7 minuter från slutet kom 4-3 och med 50 sekunder kvar och i spel 6 mot 5 satte också Simon Karlsson 4-4 bakom Jonatan Bjurö. Matchen gick till förlängning och där avgjorde Mikko Luoma, bara 24 sekunder in i förlängningen. Den poängen för Södertälje gör dock att man också står på 9 poäng, men parkerar på 9:e plats. Det är nämligen så att 6/14 lag i den här serien just nu står på 9 poäng. Det är modo, Bofors, Vita hästen, AIK, Södertälje och Pantern. BIK och Hästen har dessutom exakt samma målskillnad 12-10 (+2).

De senaste resultaten i Hockeyallsvenskan:
Modo - Södertälje 5-4 SD
Bofors - AIK 3-0
Västervik - Västerås 5-3
Mora -Pantern 3-2 str

Andrew Engelage går in och gör en riktigt grym match för Bofors. Han räddar 33 skott och trots 18-33 i skott vinner alltså BIK matchen med 3-0. Grymt! Mindre bra av AIK, som inte riktigt får grejerna att kugga i tycker jag. Man har högre kapacitet i det där laget än vad tabellen visar just nu. Där är man 8:a.

Västervik vinner igen och parkerar fortfarande på 2:a plats i tabellen, 2 poäng bakom Timrå, men fortfarande med en match mindre spelad. Här var det också Västerås som gjorde både 0-1 och 0-2 innan det hade gått 7 minuter av matchen. Kanonstart för VIK alltså. Ändå lyckades man inte hålla det. För inan den 1:a perioden var slut hade Västervik både reducerat och kvitterat. I 2:a perioden bytte Västerås målvakt, men bara efter 02:45 gjorde Västervik 3-2 och sedan kom också 4-2 av bara farten. Man gjorde också 5-2 innn perioden var över. I 3:e reducerade Västerås, men närmre kom man aldrig och nu har man 6 poäng upp till Almtuna närmast över sträcket.