Marginalerna är inte med Leksand

HV71 stod för motståndet för Leksand under tisdagskvällen och det var HV som tog komandot ganska omgående och fick med sig 2 powerplay innan halva 1:a perioden hade gått. Lawrens Pilot träffade stolpen i det 1:a powerplayet, men Henrik haukeland, som fick chansen på nytt mellan stolparna, gjorde det bra och HV fick ingen utdelning där, men det var bara en tidsfråga och efter 12 minuter tog mycket riktigt HV ledningen, men trots ganska stor HV-dominans var det bara 1-0 efter den 1:a perioden.

I 2:a perioden var det betydligt jämnare spel, men trots det ökade HV på till 2-0. Strax därefter gjorde Leksand dock faktiskt 2 snabba mål, först Martin Karlson och sedan Johan Porsberger i powerplay och hastigt och lustigt var det 2-2. Glädjen blev dock kortvarig, för bara några minuter senare återtog HV ledningen igen och det var 3-2 efter 2 spelade perioder. Känslan var dock att matchen inte alls var avgjord och att Leksand än så länge hade goda chanser till poäng här.

I inledningen av 3:e perioden var kvitteringen också väldigt, väldigt nära. Porsberger höll sig framme på nytt och hade öppet mål. Han skulle bara raka in 3-3, men rakade pucken precis utanför stolpen istället för innanför densamma. Man var dock inte uträknade för det. Matchen stod och vägde litegrann. Det var HV som hade de farligaste chanserna och var egentligen närmre 4-2 än vad Leksand var 3-3 efter Porsbergers chans, men Leksand var inte ofarliga. Till slut kom dock 4-2, med knappt 5 minuter kvar att spela. Martin Törnberg var det som gjorde det och avgjorde samtidigt matchen, som till slut slutade 5-2 efter mål i öppen .kasse.

Jag hade inte räknat med poäng här, men likt matchen mot LHC så var det här en bra match från Leksands håll, 5-2 känns lite väl i överkant. Man var inte alls så utspelade och stirriga som man har varit i vissa matcher. Här hade man verkligen chans till poäng och det var sannerligen inte långt bort. Tänk om Porsberger bara hade satt den där pucken innanför stolpen istället för utanför. Då hade det kanske kunnat utvecklas åt ett annat håll. Nu gjorde det inte det och det är de där klassiska marginalerna. De är inte med Leksand. Typiskt för ett lag i motvind. Tråkigt när det ändå är en match där man inte är utspelade och det var ännu en tung förlust, precis som mot Rögle...

Linköping - Örbro 1-2

I toppmötet i Göteborg var det Malmö som inledde starkast, men Frölunda fick spela powerplay, et PP som inte var bra, malmö försvarade sig bra, men så tog man sig in i offensiv zon och då satt också 1-0 i nät. Ilari Filppula kvitterade dock för Malmö i 2:a perioden, men bara minuter senare återtog Frölunda ledningen genom Robin Figren, som då gjorde sitt 1:a mål för säsongen. 3-1 var sedan också väldigt nära när Frölundaspelare kom fri med målvakten Kristopher Nilstorp i Malmökassen, men Nilstorp gick segrande ur den duellen, men 3-1 kom till slut ändå i 3:e perioden i öppen kasse och Frölunda är därmedd nya serieledare, visserligen med 1 match mer spelad än Malmö, men 2 poäng före.

Djurgården öppnade starkt i Växjö, men Växjö fick med sihg en straff, som olli Palola utnytjade och satte 1-0 för Växjö. Då var det som att allt bara kuggade i för Växjö, som tog över ganska ordentligt och satte också 2-0 bara minuter senare. Trots det kunde Djurgården reducera innan 1:a perioden var över. Växjö ökade sedan på till 3-1 i 2:a perioden, men Djurgården bet sig fast och reducerade bara några minuter senare igen och i 3:e perioden satt också 3-3 i nät bakom Victor Andrén i Växjökassen. Till slut skulle det ändå bli Växjö som tog med sig alla 3 poängen, efter att Tuomas Kiiskinen gjort 4-3 med 03:25 kvar att spela och sedan jorde man också 5-3 i öppen kasse. tung förlust för Djurgården också alltså, som alltjämnt är nere under det nedre sträcket, tillsammans med Leksand.

Örebro var mycket bättre än LHC i 1:a perioden. Man gjorde också 1-0, men var också mycket nära 2-0, men tur för LHC att det "bara" stod 0-1 efter den 1:a perioden. I 2:a perioden kom dock 0-2 och LHC stod inte alls att känna igen. Man såg väldigt bleka ut. Enda tills man reducerade i 3:e perioden. Efter det tryckte man på ordentligt för en kvittering, som var väldigt nära precis i slutsekunderna, .men Örebro höll undan och tog 3 nya poäng.

I Karlstad tog Färjestad ledningen i 1:a perioden, men sedan vände Brynäs till 1-2 på 27 sekunder dryga minuten in i 3:e perioden. Tänk vad snabbt det kan svänga. Haugen hade hållt nollan i drygt 40 minuter. Sedan släppte han in 2 puckar på mindre än 30 sekunder och vips var matchen vänd. Det stannade dock inte där, för Brynäs fortsatte sedan att ånga på. Jesper Jensen dunkade in 1-3, Daniel Paille satte 1-4 och Jesper Jensen igen 1-5. Wow, vilken vändning, imponerande!