Djurgården stod för ett jätteras

djurgården stod för ett jätteras nu ikväll. Först fick man en kanonsstart när Markus Ljung satte 1-0 efter 5 minuter. Sedan gjorde Marcus Davidsson 2-0 och i 2:a perioden satte också David Bernhardt 3-0 för Djurgården och man såg ut att gå mot en väldigt klar seger. Då kom raset. Andrew Gordon reducerade efter 11:49. Efter 12:07 gjorde Niklas Persson 3-2 och efter 13:49 gjorde Niclas Bergfors 3-3. Man hade alltså tappat 3-0 till 3-3 på exakt 2 minuter. Det stannade dock inte där, för efter 4 minuter i 3:e perioden gjorde Garett Roe 4-3 för LHC, i boxplay. Ingenting gick Djurgårdens väg, ingenting. Trots det lyckades Linus Hultström göra sitt 1:a mål efter återkomsten när han kvitterade till 4-4. Det kunde dock bara sluta på ett sätt efter ett sådant ras och det gjorde det också, för till slut blev Garett Roe matchjälte för LHC när han gjorde sitt 2:a mål för kvällen fram till 5-4 för LHC. Grym vändning av LHC, men aj, aj, aj, Djurgården, det där var inte kul alls...

Kvällens resultat:
Djurgården - Linköping 4-5
Växjö - Färjestad 1-3

Ny seger för Färjestad alltså. Joakim Nygård gav bortalaget ledningen efter bara 39 sekunder i 2:a perioden och bara 17 sekunder senare gjorde Linus Persson 2-0. Det var egentligen där matchen avgjordes om man ser det såhär i efterhand. En otursminut för Växjö och Wictor Andrén i kassen räckte för att Färjestad skulle ta alla 3 poängen. Växjö får dock chans till snabb revansch, för imorgon möts de båda i Karlstad igen. Detsamma gäller för Djurgården, som åker ner till Linköping för returmöte redan imorgon. Den matchen blir intressant att följa, för det är ett mentalt stukat DIF mot ett LHC som har haft förtvivlat svårt att vinna på hemmais. Frågan är vem som drar det längsta strået där?