Största segern jag har sett på seniornivå

I Hockeyettan södra idag slog Nybro Varberg medd, håll i er nu, 23-0!

Man hade 11-0 redan efter den 1:a perioden, 14-0 efter 2:a och så 23-0 efter hela matchen. Skotten vann man med hela 88-9!

Det är utan tvekan den största segern jag har sett på seniornivå. Typ 16-0 och liknande händer då och då i Hockeyettan, även om det inte är jäteofta, men över 20 mål, det har jag nog aldrig sett.

Nybro parkerar på 3:e plats i Södra serien med 30 poäng. Med det är man 10 bakom Troja och 16 bakom Kristianstad, så jämnt är det inte där. Det är 5 matcher kvar innan jul, varefter de 5 främsta går till Allettan och resten spelar fortsättningsserie. Bakom Nybro hittar vi Tranås på samma poäng, 30, och Vimmerby på 28. Sedan är Kallinge under sträcket med 24 poäng och en match mindre spelad än Nybro. Varberg är tvärsist i serien med 5 poäng. Med det har man 9 poäng upp till närmsta lag som är Halmstad.

Ytterligare en storseger blev det idag, i Hockeyettan Västra, där Forshaga slog Åker/Strängnäs, det forna topplaget i ettan, med 14-0. Där parkerar Forsshaga på 9:e plats med 22 poäng. Med det har man 5 poäng upp till Skövde över sträcket. Åker är på 11:e plats med 4 poäng. Bara Surahammar har man bakom sig, de har 3. Förutom dessa båda lag i botten är Västra serien faktiskt väldigt jämn, om man skär av Borlänge i toppen också. De är 10 poäng före 2:an Lindlöven. Men mellan Lindlöven och Enköping är det bara 13 poäng. Mellan lag 2 och lag 10 är det alltså 13 poäng, med 5 matcher, 15 poäng, kvar att spela om. Klart det blir tufft för Enköping att nå Lindlöven, men faktum är att man bara har 5 poäng upp till Skövde över sträcket och 5 poäng är definitivt ingen omöjlighet. Så Västra serien är verkligen vidöppen och det blir ett riktigt race här mot slutet!

När vi ändå är igång kan vi väl lika gärna dra en snabbtitt på Norra och Östra serien också. Östra serien toppa huddinge, 9 poäng före Hudiksvall. Det är alltså de vanliga lagen som är där i topp. Kul är dock att Hammarby just nu spelar Allettan efter jul. Man är nämligen 5:a med 32 poäng, 3 före Väsby och 4 före Sollentuna. De 3 gör upp om den där 5:e platsen, om Hammarby inte klättrar uppåt istället, för det är bara 4 poäng upp till Hudiksvall också. I nästa match möts Hammarby och Sollentuna. Snacka om viktig match där. Förlorar Sollentuna är man nog borta från det där. då är det 7 poäng upp med 12 kvar att spela om. Det blir tufft. Vinner man är man däremot bara 1 poäng bakom.

I Hockeyettan Norra toppar Piteå på 41 poäng, 1 poäng före Asplöven och 5 före Sundsvall. Sundsvall har dock en match mer spelad än de andra 2, eller, det är snarare så att Piteå och Asplöven har en match mindre spelad än alla andra. Kring sträcket är det tigt. Oerhört tight. Örnsköldsvik är 5:a med 34 poäng. Kalix är 6:a med 34 poäng. Bara målskillnad sjiljer lagen alltså åt. Dessutom ser Kiruna ut att missa Allettan i år igen, precis som för 2 säsonger sedan trorr jag det var. man har 26 poäng och har alltså 8 poäng upp till Örnsköldsvik och Kalix. Kan bli tufft.

Vi tar ett inlägg senare i december där vi summerar de 4 serierna i Hockeyettan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0