Sjögren gav effekt i Hästen

Vita hästen hade problem och låg sist i Allsvenskan inför fredagens match mot Tingsryd. Lagom till den matchen värvade man dock på målvaktssidan. Pontus Sjögren värvades in och det blev resultat direkt, när Sjögren fick kliva in mellan stolparna efter att Emil Jidskog släppt 2 puckar förbi sig efter 04:27. Sjögren spikade sedan igen enda tills 03:21 i 2:a perioden, då Tingsryd ökade på till 3-1. Hästen reste sig dock igen och Simon Mitman reducerade till 2-3, Tobias liljendahl kvitterade till 3-3 och Rickard Palmberg gjorde 4-3 innan 2:a perioden var slut. Sedan ökade Markus Eriksson på till 5-3 och Liljendahl fastställde slutresultatet till 6-3 i öppen kasse. Enormt skön seger för Hästen, som därmed lämnar jumboplatsen i serien. Man är fortfarande kvar under sträcket, men man står på samma poäng som Västerås över detsamma, nämligen 17. 17 poäng har också södertälje, som är sist. Så jämnt är det alltså i botten av tabellen. Sedan har även AIK 19 och Modo 21 poäng, så det är tätt och jämnt där i botten, minst sagt. Det är det även i toppen, där Tingsryd ikväll förlorade igen, hemma mot just Modo, där Erik Hanses höll 2:a nollan i Modotröjan. Tingsryd är då 3:a i tabellen med sina 30 poäng, samma poäng som Bofors över sträcket har. BIK, som vann med 3-0 mot Pantern i fredags och därmed fuirade man helgen som serieledare. Det var dock en serieledning som Timrå tog tillbaka nu ikväll när man slog Västerås hemma med 1-0, efter att John Westin jort matchens enda mål 10 minuter från slutet.

Timrå - Västerås 1-0

Efter 5 raka förluster kom den där segern med 2-0 över SSK väldigt, väldigt lägligt för Västervik. Oj så skön den var och man hakar nu på toppen och är bara 1 poäng bakom både tingsryd och Bofors.

Bakom de 4 i toppen skuggar Mora och Pantern med 26 poäng, Almtuna med 25 och Björklöven med 24 poäng. Löven har verklien kommit igång nu efter att Markus Åkerblom tagit över som headcoach. Man har tagit 20 poäng på de senaste 10 matcherna, alltså 2,0 poäng i snitt/match. Det är riktigt starkt och jag tror man kommer fortsätta att klättra. I fredags slog man AIK hemma, efter att Marcus Jonsson blivit matchhjälte för Björklöven när han stänkte in 3-1 06:44 in i 2:a perioden. Det är fortfarande inga marginaler att tala om, serien är oerhört jämn, men man har en av seriens finaste formkurvor, för att inte säga den finaste, så jo, jag tror att Björklöven kommer att klättra ytterligare.