Säsongens ras?

AIK stod möjligtvis för säsongens ras igår. Man inledde strålande hemma mot Almtuna. Jesper Frödén gjorde 1-0 redan efter 01:57. Sedan öste man på och fullständigt körde över Almtuna i 1:a perioden. Stefan Johansson gjorde 2-0, Jens Hellgren 3-0 och Jacob Spångberg 4-0 bara i den 1:a perioden. Efter 3-0 byttes Jonas Johansson ut, men det hjälpte inte. George sörensen släppte in 1 mål i 1:a perioden och även 5-0-målet i 2:a perioden. Segern såg glasklar ut för AIK, men det fanns ett stort men. Plötsligt förändrades matchbilden helt. Almtuna tog över mer och mer. Roger Melin tog timeout redan innan Almtuna ens reducerade och spräckte Gasper Kroseljs nolla, men timeouten hjälpte inte, för efter 14:34 i 2:a perioden kom ändå Almtunas reducering och i 3:e perioden rasade allt för AIK. Allt. På 9 minuter gjorde Almtuna 4 mål och gick från 1-5 till 5-5. Hela Hovet blev helt tyst, men det stannade inte där. I sudden kunde Sebastian Hartman göra 6-5 för Almtuna, som alltså tog med sig 2 poäng, trots att man låg under med 5-0 efter över halva matchen. Wow säger jag bara. Vilket ras och vilken upphämtning!

Gårdagens resultat:
AIK - Almtuna 5-6 SD
Björklöven - Bofors 0-6
Tingsryd - Mora 4-1
Södertälje - Timrå 1-3

Björklöven åkte på en riktig stjärnsmäll. Man är ganska starka hemma, men trots storpublik, 3900 i T3 center, så fick man det inte alls att stämma och BIK vann helt rättvist och också ganska enkelt. Eller ja, man sköt åtminsone på Andrew Engelage i Boforskassen, 35 skott, men han tog alla 35, till skillnad från Adam Werner i Lövenkassen, som släppte 4 av 13 skott han fick på sig innan han byttes ut i 2:a perioden. Niklas Lundström var dock inte mycket mer lyckosam och det blev en komfortabel seger för Bofors, mycket tack vare en betydligt mer stabil målvakt.

Tingsryd bröt sin 6 matcher långa förlustsvit när man lite överraskande slog formstarka Mora, som bara ångar på, men här var Christian Engstrand faktiskt mänskli och Niklas Rubin gjorde det samtidigt riktigt bra i Tingsrydskassen. Tingsryd klättrar därmed förbi både Björklöven och Pantern och parkerar nu på 6:e plats med 33 poäng, samma som 5:an almtuna.

Timrå är återigen serieledare efter 3-1 borta mot Södertälje. Ingen jättematch, men man gjorde vad man behövde och nu toppar man tabellen 1 poäng före Bofors och 3 före Västervik och Mora.