Omgång 14 och 15 av Hockeyallsvenskan 2016/17

2 fulla omgångar har spelats i Hockeyallsvenskan sedan jag rapporterade därifrån senast och såhär har det gått.

Omgång 14:
Västervik - AIK 1-4
Björklöven - Oskarshamn 5-3
Bofors - Mora 5-2
Timrå - Almtuna 3-2
Södertälje - Tingsryd 1-5
Vita hästen - Pantern 2-3
Modo - Västerås 1-0

Omgång 15:
Pantern - Modo 7-4
Mora - Timrå 5-2
Tingsryd - Björklöven 3-4
Oskarshamn - Vita hästen 3-1
AIK - Södertälje 1-3
Västerås - Bofors 5-2
Almtuna - Västervik 5-2

först och främst kan vi konstatera att Västervik har problem. Kanske har verkligheten kommit ikapp dem litegrann. I vilket fall så är det en ordentlig svacka man är i och här kan vi alltså notera 2 nya förluster, 1-4 hemma mot AIK och 2-5 borta mot Almtuna. Inte bra för Västervik, som på de 10 inledande matcherna tog fantastiska 26 poäng. Sedan har det gått 5 matcher till och man står fortfarande kvar på 26 poäng. Man har alltså 5 raka förluster och mest anmärkningsvärt, man läcker ordentligt bakåt, 9 mål bakåt på 2 matcher här, och man gör dessutom inga mål framåt, 3 mål här på 2 matcher. Det är en total kontrast jämfört med inledningen av serien, men konstigt är det egentligen inte. Man är nykomling i ligan och frågan var väl mer hur länge man skulle hålla sig där uppe i toppen. Visst, man kunde ha gjort en Tingsryd och inte dippat alls under hela säsongen, men förra säsongen var något utöver det vanliga och det var väl inget man egentligen skulle hoppas på.

Tingsryd å andra sidan imponerar ordentligt. trots att man har tappat mängder av tongivande spelare från förra säsongen så är man ändå med där i toppen av tabellen. Man är dock inte serieledare längre, för Timrå är förbi på bättre målskillnad. Hur det gick till vet jag dock inte riktigt, för Timrå har slagit Almtuna med 3-2, vände 0-2 efter 1:a perioden till seger där, men sedan förlorat 2-5 borta mot Mora, medan Tingsryd har slagit Södertälje med 5-1 borta och förlorat med 3-4 i Umeå mot Björklöven. Så Tingsryd har +3 på de här 2 matcherna, Timrå -2. Så jag vet inte. Timrå toppar iaf serien med 30 poäng, samma som Tingsryd. Sedan skuggar Bofors med 27 poäng där bakom. Ett BIK som hade chansen att ta över serieledningen inför matchen mot Västerås, men då trillade man dit med klara 5-2 och är kvar 3 poäng bakom toppduon. Västerås å sin sida gjorde det bra i Övik, släppte bara in 1 mål, men Erik Hanses höll sin 1:a nolla i Modo och det där enda insläpta målet räckte därmed för att förlora matchen, men sedan revanscherade sig Henrik Lundberg, även om han fick kliva av i matchen mot Bofors vid ställningen 3-1. Han blev påkörd strax innan och utan att ha sett matchen så gissar jag att det hade med den saken att göra.

AIK fortsätter att blanda och ge. Först seger med 4-1 borta mot Västervik, sedan förlust med 3-1 hemma på Hovet mot Södertälje. Ett SSK som verkligen krigade, rev och slet. Alexander Salin var dessutom riktigt bra då och tog 39 skott och hade en räddningsprocent på över 97%. Wow! Det innebar också att Södertälje lämnade jumboplatsen i serien. Man är fortfarande under sträcket, men står på samma poäng som Västerås över sträcket och har sedan bara 1 poäng upp till Modo, som alltså fortfarande ligger farligt nära sträcket, och sedan ytterligare 1 poäng upp till AIK, som också de fortfarande är utanför topp 8. Det är också Björklöven, men Löven har kommit igång ordentligt, här 5-3 mot Oskarshamn och sedan 4-3 borta mot Tingsryd. De båda segrarna innebär att man bara är 1 poäng bakom just Oskarshamn, som är 8:a i serien. löven är alltså bara 1 poäng från topp 8 och med den här positiva trenden är man garanterat snart uppe på topp 8. Faktum är att det bara är 6 poäng upp till Bofors på 3:e plats, 9 upp till topp 2. Åt andra hållet har man nu 4 poäng ner till SSK under sträcket och 7 ner till Hästen på jumboplatsen. Ett Hästen som inte har det lätt just nu. Det är inte mycket som stämmer där och nu är det 4 poäng upp till Västerås för Norrköpingslaget. visst, det kan svänga fort och det är 37 omgångar kvar, så mycket kan hända, men som det ser ut nu är det inga glädjehopp i Norrköping direkt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0