Ny seger för Leksand!

Tidigare idag kom Malmö på besök till Tegera arena. Senast Malmö var där var den 1 april 2015 och då vet vi ju alla vad som hände. Malmö vann game 7 och gick upp i SHL, Leksand degraderdes till Allsvenskan. Det var mycket ångest över den matchen, mycket nerver och det var nästan som att lite av det satt kvar i den här matchen, för det var inte den bästa matchen direkt. Ganska lite chanser och inga mål. Ja, till slut blev det så klart mål, men det var 0-0 efter den 1:a perioden, 0-0 efter den 2:a och 0-0 efter den 3:e. Leksands 1:a 0-0-match den här säsongen, Malmös 4:e. Det är inte illa, men avgöras skulle det ju göra och det krävdes straffar för det. Där träffade Erik forssell ribban i Malmös 1:a straff, Ben Youds missade Leksands 1:a. Malmö missade sin 2:a också,men Johan Porsberger satte sin straff och Malmö missade sin 3:e.

Leksand vann alltså på straffar, johan Porsberger blir matchhjälte, Henrik Haukeland kommer in och håller nollan och Leksand tar 4:e segern på de 7 senaste matcherna, 3:e segern på hemmais på de 4 senaste matcherna. Det kanske skulle ha varit 4/4, men den där Karlskronamatchen glömmer vi. I vilket fall så är det så att på de här 4 senaste hemmamatcherna har Leksand bara släppt in 2 mål, alltså 0,5 mål/match! Det är ruskigt bra! Totalt har man 8-2 i målskillnad på de här senaste 4 hemmamatcherna. Ser man det allt som allt så drar både matchen mot Skellefteå, men framförallt mot LHC, ner siffrorna lite. Totalt på de 7 senaste matcherna har man en målskillnad på 12-12. Det är alltså 1,7 mål både bakåt och framåt/match. Inte många mål framåt alltså, men totalt sett en väldigt br defensiv och snacka om att d har gått framåt där!

Färjestad - Växjö 1-3

Tyvärr för Leksands del så tar Djurgården 6/6 poäng mot Karlskrona, som verkligen inte är i form just nu. Inte nog med det. DIF fick igång målskyttet ordentligt nere i Karlskroba och krossade hemmalaget med hela 7-3. På Hovet idag såg dock KHK ut att få revansch. Emil Lundberg gjorde 0-1 redan efter 04:21 i 1:a perioden, men sedan spikade Adam Reideborn faktiskt igen helt. Mikael Alén kvitterade med 9 minuter kvar att spela och matchen såg ut att gå mot förlängning, men ett sent mål avgjorde. I spel 5 mot 3 med knappt 3 minuter kvar kunde Linus Hultström bomba in 2-1 för Djurgården, som sedan höll undan och tog viktiga poäng i bottenstriden. Inte bra för Leksand.

Bra för Leksand var det däremot att Rögle åkte på sin 2:a raka 2-4-förlust på hemmais. I torsdags blev det 2-4 mot Frölunda, igår 2-4 mot brynäs, som vände tillbaka 2-1 till seger med 2-4, sista målet av Jakob Blomqvist i öppen kasse.

Också HV71 hade ett lyckat back 2 back-möte med Luleå, där man tog 5/6 poäng. I Luleå i fredags hade HV skaffat sig en 3-1-ledning redan efter 13:36 i 1:a perioden. Luleå reducerade i 2:a, men Linus Söderström stod sedan emot resten av matchen och HV vann rond 1. Man vann också rond 2, men först efter straffar, där Erik Christensen blev matchhjälte för HV.

LHC gjorde en riktigt stark match mot serieledande Frölunda, dessutom inför storpublik i Saab arena, drygt 7000 åskådare på plats. Markus Högberg höll dessutom nollan och den defensiva insatsen var riktigt, riktigt bra från Clubbens sida.

Färjestad förlorade med 3-1 mot Örebro i torsdags. Nu förlorade man med 3-1 igen, fast nu hemma mot Växjö.

Skellefteå vann å andra sidan 2:a raka hemmamatchen. Först mot Leksand i torsdags och nu mot Örebro. Ett Örebro som dock stod upp bra och vände 1-0 till 1-2, kvitterade 3-2 till 3-3 och kvitterade 4-3 till 4-4, men till slut var det ändå Skellefteå som kunde gå segrande ur en väldigt bra och underhållande match, efter att Sebastian Ahos 5-4 blev avgörande.