Modo fortfarande kvar under sträcket...

Modo är fortfarande kvar under sträcket efter att man fick storsttryk hemma mot Bofors igår med hela 5-1. BIK hade 4-0 efter 2 spelade perioder. Inte alls bra för Modo och läget börjar nästan mer och mer likna det som Leksand var i för ganska exakt 1 år sedan. Då fick Sjur Robert Nielsen gå. Frågan är hur stort tålamod Modo har med ndreas Johansson nu...

Oskarshamn - Västervik 2-3

Skön vinst för Löven igen, efter några förluster, men man avgjorde inte förrän i 3:e perioden. Almtuna hade nämligen 3-2 efter den 1:a perioden, där målen bara rasade in. Björklöven kvitterade i 2:a perioden och i 3:e jorde man 3-1 och vann matchen med 6-4. Både Sash Hamill och Modos dumpade Austin Farley presenterade sig också för hemmapubliken.

Modo är som sat fortfarande kvar under sträcket och ett tag såg man t.o.m. ut att vara ny jumbo, när Södertälje hade 1-0 på Mora efter den 1:a perioden. Mora kvitterade dock i 2:a perioden och avgjorde sedan i 3:e. Det innebär att SSK fortfarande är 2 poäng bakom Modo, men att Mora fortfarande är kvar på 4:e plats, men både Mora, Västervik och Bofors har 44 poäng, Timrå är 1:a med 46.

Västervik tog en tung derbyseer när man slog Oskarshamn med 3-2 på bortais. Ruggigt viktigt och faktiskt 2:a raka derbysegern för Västervik. Oskarshamn tryckte dock på riktigt ordentligt mot slutet, men Jonas Fransson höll emot, trots att det blev ordentligt svettigt där.

AIK var nära på att tappa en ledning på nytt, men precis som mot Hästen nu senast så höll man undan, trots att Västerås reducerade både till 4-2 och 4-3 i 3:e perioden och hade ett jätteläge mit i slottet att göra 4-4, men linus Lundin, som fick förtroendet på nytt, räddade och såg till att AIK tog 3 blytuna poäng. Man är nu bara målskillnad från topp 8. Almtuna har +7 mot AIK's +1. Så AIK är verkligen på gång nu...