Gårdagens 3 matcher i SHL

Djurgården fortsätter att ta poäng. Igår fick man med sig 1 pinne från Luleå. Det såg dock länge ut att bli 3, men Luleå kvitterade i 3:e perioden och på straffar drog man det längsta strået. Bra för Leksand, som då har chans att knapra in 2 poäng om man slår Örebro borta imorgon. Djurgården har då HV borta och Rögle har Växjö borta. Tuffa matcher båda 2, även för Leksand, så vi får se vad som händer...

Gårdagens 3 resultat:
Luleå - Djurgården 2-1 str
Malmö - HV71 4-3
Växjö - Färjestad 2-3 str

I Malmö var det jämnt och 1-1 efter den 1:a perioden, 2-1 till Malmö efter den 2:a och i 3:e gjorde man både 3-1 och 4-1 innan Simon önerud reducerade 2 gånger om. Sista reduceringen kom dock med 1 sekund kvar av matchen, så det var egentligen aldrig någon fara på taket för Malmö, som klättrar upp på 2:a plats i tabellen igen med 42 poäng, 5 bakom Frölunda. Brynäs jagar bakom med 41 poäng och dessutom 1 match mindre spelad. Så Malmös andraplats är inte säker.

Färjestad vände 2-1 till 2-3 borta mot Växjö. Växjö hade länge 2-1, men med 3 minuter kvar av matchen gjorde Björn Svensson äntligen sitt 1:a mål för säsongen, vilket tog matchen till förlängning och straffar, där Per Åslund blev matchhjälte för FBK, när han satte 3! straffar i rad, straff 3, 4 och 5. Oli Palola satte 2 i rad för Växjö, straff 3 och 4, men eoff Plat missade Växjös 5:e, så det hjälpte inte.