Engstrand fortsätter att storspela i Mora

Mora snurrade på ordentligt i början av matchen mot Västervik, trampade verkligen gasen i botten och gjorde också 1-0. Sedan spotade Västervik upp sig, men Mora ökade ändå på till 2-0. Jonas Fransson i Västervikskassen var bra, men det räckte ändå inte till. Bortalaget försökte och skruvade upp tämpot ordentligt i 3:e perioden, för att först och främst få till en reducering, men Christian Engstrand, som är relativt ny i mora och som har fått en grym start i klubben med en räddnigsprocent på över 96%, fortsatte att hålla emot. Någon nolla blev det dock inte den här gången, för till slut kunde Västervik reducera, drygt halvvägs in i 3:e perioden och det var riktig match igen. Det blev det verkligen också, för det var en riktigt underhållande match som svängde fram och tillbaka. Kvitteringen var inte heller långt bort, inte minst när Engstrand räddade pucken i armhålan, varefter den smet tätt utanför stolpen. Närmre än så kom dock inte Västervik, för i öppen kasse kunde till slut Mora avgöra fram till 3-1, 3 mycket, mycket tunga poäng för Mora och Engstrand landade till slut på 97,37%, exakt samma som Johan Matsson hade nere i Malmö.

Oskarshamn - Bofors 3-4 str

Björklöven satte också högsta fart mot Södertälje och bombade in både 0-1 och 0-2 i 1:a perioden. 0-1-målet var lite spektakulärt, för pucken gick rakt genom nätet, men efter mycket om och men godkändes det. SSK stäppade dock upp i 2:a perioden och snurrade på bra när man fick powerplay drygt 5 minuter in i 2:a perioden och där hade Adam Werner i Björklövenkassen mest tur att pucken inte slank in i nätmaskorna bakom honom. Istället kunde Löven göra 3-0 47 sekunder in i 3:e perioden och för matchen var det tråkigt, för det stängde matchen och resten av 3:e perioden blev mest en transportsträcka. Den segern för Björklöven gör att man går upp på 27 poäng och 6:e plats i tabellen. Därmed är man bara 6 poäng bakom Bofors på 2:a plats. Björklöven är verkligen på gång!

I Västerås var Almtuna klart bättre i 1:a perioden, men Markus Dahlbom var tät i kassen och istället kunde Västerås ta ledningen strax innan paus, inte alls särskilt rättvist sett till matchbilden. Kvitteringen lät dock inte vänta på sig. Bara 44 sekunder in i 2:a perioden satte Sebastian Hartman kvitteringen för Almtuna. Almtuna dominerade ännu mer än i 1:a perioden och att det "bara" stod 1-1 kunde Västerås tacka Dahlbom för. Speglade matchbilden gjorde det inte heller i 3:e perioden när Christofer Fish gjorde 2-1 för Västerås efter 5 minuter. Helt ologiskt sett till matchbilden, för almtuna dominerade ganska ordentligt. Kvitteringen kom också några minuter senare, men 3:e gången gillt för Västerås, för efter 15 minuter tog Västerås ledningen på nytt och den här gången kunde man hålla undan hela vägen. 3 blytuna poäng för Västerås. Välförtjänata? Nej, inte direkt, men Markus Dahlbom räddde närmre 50 skott och det var en väldigt stor bidragande orsak till segern.

I Malmö kunde Johan Björk ge Pantern ledning på straff i 2:a perioden. Tez Williamsson var riktigt bra i Panternkassen och gjorde en riktigt grym räddning i 3:e perioden, när Timrå ökade trycket ytterligare för att kvittera. En Timråspelare fick pucken knappt 2m från williamsson och drog till direkt, rakt upp i plocken på Williamsson. Till slut fick dock även han ge sig, precis som Christian Engstrand i Mora, för efter 16:11 i 3:e perioden fick Williamsson kapitulera när Elias pettersson drog till ett stenhårt skott rakt upp i krysset. Matchen gick till förlängning och straffar, en riktig straffrysare. Båda lagen satte den 1:a straffen, båda missade den 2:a, båda satte den 3:e, båda missade den 4:e och 5:e, men i 6:e omgången kunde Jesper boqvist sätta avgörandet för Timrå, som därmed tog extrapoängen och också toppar tabellen igen med 35 poäng, 2 före Bofors.

Matchen på Hovet blev till slut framflyttad, eftersom att Hästen inte han fram till Stockholm och Hovet i tid, p.g.a. snökaoset. Från början skulle matchen ha spelats, men med en försenad start, men så blev det till slut alltså inte. Då måste matchen som senast komma igång kl. 21:00, men så blev det inte. När matchen kommer att spelas istället vet jag inte.