Derbyförlust mot Brynäs

Landslagsuppehållet är över och då var det dags för derby igen, när Brynäs gästade Tegera arena under torsdagskvällen, inför 7478 åskådare. Ett Brynäs som var det enda laget som Leksand hade slagit i ordinarie tid den här säsongen. Här var det dock Brynäs som tog ledningen fullt rättvist i 1:a perioden, men i 2:a tog Leksand över matchen, vann skotten med 11-5, men lyckades ändå "bara" kvittera. Oscar Lang gjorde sitt 1:a SHL-mål. Ändå var det Brynäs som ledde även efter 2 perioder, efter att nick Johnson gjort 2-1 för bortalaget med knappt 3 minuter kvar av perioden. I efterhand skulle det också visa sig bli matchavgörande, för i upptakten av 3:e perioden smackade Jesper Jensen in 3-1, bara 01:19 in i perioden. Snacka om kalasstart och precis det som Leksand inte behövde. När Kevin Clark några minuter senare styrde in Oscar Lindbloms skott fram till 4-1 var det ridå ner för Leksand och en klar seger för Brynäs.

Ny förlust för Leksand alltså och mönstret känns igen tycker jag. Leksand vill så mycket och gör det stundtals riktigt bra, men man har förtvivlat svårt att göra mål, är väldigt ineffektiva och sätter inte dit de chanser man får. Hade man gjort det hade man nog både kunnat haft 2-2 och 3-2 efter den 2:a perioden, men samtidigt som man själva är väldigt ineffektiva och uddlösa framåt så släpper man till lite väl billiga mål bakåt ibland och vips så var den matchen körd. tyvärr.

Kvällens resultat:
Leksand - Brynäs 1-4
Djurgården - Frölunda 4-3
Luleå - Malmö 0-5
Örebro - Karlskrona 1-0 str
Linköping - Färjestad 1-2 str

tyvärr för Leksands del så vann Djurgården lite överraskande mot Frölunda, efter 8 raka förluster för DIF. Det här kom nog som en oerhörd lättnad för Djurgården, minst sagt, och Leksand har nu 6 poäng upp till Djurgården, som fortfarande är närmaste lag i tabellen.

Malmö fortsätter att husera i toppen av tabellen. Man gjorde 0-1 i 1:a perioden och 0-2 i 2:a. Sedan hade Luleå en puck inne i nät bakom oscar Alsenfelt, men den dömdes bort för att Christian Yaros bedömdes ha använt handen för att få in den pucken. Istället gjorde Malmö 0-3, också det efter videogranskning. Innan slutsignalen gick hann man också göra 0-4 och 0-5. Luleå har därmed 4 raka förluster.

I Örebro krävdes det straffar för att avgöra matchen, men även för att ö.h.t. få in ett mål bakom någon av de annars ruggigt storspelande Julius Hudasek och Johan Holmqvist. Till slut var det ändå Martin Johansson som kunde överlista Honken och därmed ge bonuspoängen till Örebro. KHK är dock fortfarande kvar i toppen av tabellen med 33 poäng, Örebro är 9:a med 20 poäng, samma som 8:an Luleå.

I Linköping tog Färjestad hand om bonuspoängen efter att Johan Ryno avgjort i 5:e straffomgången.