Andra raka!

Igår gästade Växjö Tegera arena, inför väldigt lite folk, bara 4051 åskådare. Det är tyvärr riktigt dåligt och matchen var inte heller något att hänga i julgranen i den 1:a perioden. Väldigt avslaget och chansfattigt, inget av lagen som riktigt tog tag i det.

I 2:a perioden tog Leksand dock ledningeen. Oskar Lang slängde sig hänsynslöst och täckte skott när Växjö var på väg mot en jättechans, Lang serverade istället Castonguay, som snygt satte 1-0 för Leksand!

Bara 51 sekunder senare var det dock kvotterat. Leksandsback slog en dålig pass och Linus Fröberg kunde kallt sätta 1-1 bakom en annars storspelande Atte Engren.

1-1 var det också efter 2 spelade perioder, trots att Växjö tryckte på ordentligt mot slutet av perioden. Engren var dock fortsatt stabil och har verkligen växt nu under de senaste matcherna. Bortsätt från Linköpingsmatchen förra tisdagen så har han bara släppt in 2 mål på 4 matcher, 4-0 mot Luleå, 0-1 mot Karlskrona, 2-0 mot KHK igen och här släppte han också bara 1 mål, för i 3:e perioden var det Leksand som kunde ta ledningen med 2-1 när Ben Youds sköt ett stenhårt skott ribba in. Pucken studsade i rygen på Victor Andrén och in i mål. Då hade det gått knappt halva sista perioden och den sista halvan blev en riktig närvpers. växjö tryckte på ordentligt för en kvittering, men återigen, Engren storspelade, höll emot och i slutsekundena kunde Martin Grönnberg sätta avgörande 3-1 i öppen kasse!

För 1:a gången sedan i våras har Leksand därmed vunnit 2 matcher i rad och det känns så jävla bra!
Engren har verkligen vuxit i mål, hade en räddningsprocent på 97,22 här och har inte alls känts sådär osäker och fladdrig i kassen som han har gjort tidiare nu under de senaste matcherna. Han har varit riktigt stabil och i nuläget tycker jag faktiskt, vad jag än har sagt tidigare, att han har tagit ett rejält grepp om förstaspaden.

Inte nog med det. Leksand är just nu bara 4 poäng från säker mark! Rögle förlorade nämligen igen. Djurgården vann dock på straffar, så just nu är det 4 poäng upp till både Djurgården och Rögle. Såhär ljust har det inte sett ut på länge nu!

HV71 - Karlskrona 2-0

Rögle hade 2-1 under några minuter i 1:a perioden, men LHC kvitterade innan perioden var över och 57 sekunder in i 3:e perioden satte Kristian Näkyvä 3-2 för hemmalaget och sedan orkade inte Rögle komma tillbaka igen. Bra för Leksand, bra för Djurgården, som vann på straffar, efter att Matt Anderson blivit matchhjälte för DIF.

Örebro har inte vunnit i Gävle på 40 år. Nu var man på väg att göra det, för man gjorde snabbt både 0-1 och 0-2 i 2:a perioden och trots att Brynäs både reducerade och kvitterade så återtog ändå Örebro ledningen i 3:e perioden och såg som sagt ut att gå mot 3 poäng. Med knappt 5 minuter kvar att spela satte dock lagkapten Jacob Blomqvist 3-3 och i sudden kom Ryan Gunderson's 2:a mål för säsongen när han avgjorde fram till 4-3 för Brynäs, som därmed parkerar på 2:a plats i tabellen, 6 poäng bakom Frölunda. Ett Frölunda som utan tveckan var inblanndat i kvällens största rysare. Det stod 0-0 länge, väldigt länge. Enda tills 18:35 i 3:e perioden. då äntligen fick Victor Olofsson hål på en annars storspelande Kristopher Nilstorp. Frölunda såg då naturligtvis ut att gå mot 3 nya poäng, men det gjorde man inte. Man misslyckades nämligen med att spela pucken ur egen zon, man hade chansen att bara slå sarg ut, men man ville spela sig ur situationen. det lyckades man inte med och med 0,5 sekunder kvar kunde Fredrik Händemark göra 1-1 för Malmö. scandinavium blev helt tyst. Publiken trodde knappt sina ögon, men kvitterat var det och det blev förlängning och straffar. Där kunde till slut ändå Frölunda gå seggrande ur det hela, men snacka om rysare, wow!

Till sist kan vi konstatera att Karlskrona förlorade igen och man gjorde det på nytt med 0-2, precis som i lördas. KHK har verkligen fåt grus i maskineriet, man får det inte att stämma just nu, kommer ingenstans, men skjuter man bara 10 skott under 3 perioder, då är det svårt att vinna matcher...