AIK vann snökaosmatchen

Ni vet, matchen mellan AIK och Vita hästen som blev flyttad för några veckor sedan, eftersom att Hästen inte kom fram till Hovet i tid p.g.a. snökaoset, den spelades igår och det blev AIK som drog det längsta strået när man vann med klara 5-2. Jesper Frödén gjorde sitt 9:e mål när han gav AIK ledningen med 1-0 efter 12:09 i 1:a perioden. Fredrik Karlström ökade sedan på till 2-0 bara minuten senare och i 2:a perioden gjorde Jens Hellgren 3-0. Det såg ganska säkert ut, men vi vet vad som hände mot Almtuna för någon vecka sedan. då hade AIK kassaskåpssäkra 5-0, men förlorade ändå med 5-6 i sudden. så klart var det inte på något sätt och Hästen reducerade också 57 sekunder in i 3:e perioden. Rickard Palmberg var det som gjorde sitt 15:e mål för säsongen. Han bara öser in mål där i Vita hästen och 4 minuter senare var det dags igen. Palmberg stänkte in 3-2 och så var det ordentliga närver i AIK. Den här gången höll man dock undan, Oscar Steen gjorde 4-2 och i öppen kasse satte man till slut 5-2. 3 mycket viktiga poäng för AIK, som därmed går förbi Oskarshamn i tabellen och faktiskt bara är 1 poäng från topp 8.