Då är 4:e omgången av kvartsfinalserierna avklarade i SHL och 1 lag är nu klart för semifinal. Det är inte helt oväntat Skellefteå AIK, för såhär gick det i omgång 4.

HV71 - Skellefteå 0-1
Djurgården - Frölunda 1-3
Växjö - Linköping 3-1
Färjestad - Luleå 1-2

Janne Pesonen satte 0-1 10:50 in i 1:a perioden. Det blev matchens enda mål och resten av matchen kändes faktiskt ganska tråkig och avslagen. Det faktum att HV vann skotten med 15-13 säger väl det mesta. HV sköt 2 skott på mål i 1:a perioden och Skellefteå 1 skott på mål i 3:e perioden. då blir det ingen bra match att titta på. Det var inte alls någon slutspelsskänsla över det hela och noterbart tycker jag också är att det inte har varit fullsatt i kinnarps arena en enda gång under det här slutspelet. 6529 åskådare var på plats nu. Det går in 7000 i arenan. Skellefteå hursomhelst klart för semifinal.

På Hovet, där man på något sätt hade fått in 4 fler åskådare än vad arenan rymmer, 8098 istället för 8094, var det betydligt hetare känslor. Järnkaminerna bildade en ljudvägg till förmån för Djurgården, ett gigantiskt ttryck, men det var ändå Frölunda som tog ledningen i 2:a perioden och ökade på till 0-2 11 minuter från slutet i 3:e. Djurgården reducerade i powerplay några minuter senare och skapade riktig spänning i det hela, men Frölunda och Anton Axelsson kunde avgöra med 1-3 01:17 från slutet. Djurgården reducerade dock 40 sekunder från slutet, men det målet dömdes bort. Hade det godkänts, ja, då hade DIF kanske, kanske, lyckats åstadkomma en kvittering. Nu gjorde man inte det och Frölunda har därmed 3-1 i matcher och kan avgöra i Göteborg nu ikväll.

Växjö vann hemma och man har därmed hämtat upp 0-2 i matcher till 2-2 och just nu känns det som det kan sluta hursomhelst i den matchserien, men Växjö har helt klart ett momentum nu. LHC tryckte på som tusan i 3:e perioden när det stod 2-1 för Växjö, men istället kunde då Linus Fröberg kontra in 3-1 för växjö. Russkigt tungt för LHC, som verkligen vädrade ett 2-2-mål där och då. Så blev det inte och när Växjö hade fått in 3-1-pucken kontrollerade man det gansska bra och som sagt, vad som helst kan hända i den där matchserien nu, men det känns ändå som lite fördel Växjö nu faktiskt...

I karlstad var det en förvånansvärt snäll match. Lennart Petrell gav Luleå ledningen i 1:a perioden och Lucas Wallmark ökade på knappa minuten in i 2:a. Johan Ryno, som väl inte riktigt har kommit till sin rätt i Färjestad såhär långt, reducerade halvvägs in i matchen och fler mål än så blev det inte och Luleå kunde bryta den där hemmaplansmagin som hittills har rådit under den här matchserien, d.v.s. att hemmalaget har vunnit varje match. Läget ser nu tufft ut för Färjestad, som måste vinna minst 2 matcher uppe i Coop Norrbotten arena nu för att ta sig vidare till semi. Det känns väldigt tufft, men inget är omöjligt...