Skellefteå - HV71 5-4 SD
Frölunda - Djurgården 5-2
Linköping - Växjö 2-3
Luleå - Färjestad 3-1

Skellefteå vann skotten med 28-19, men HV bjöd hårt motstånd denna gången. Chris Kampoli och Emil Johansson såg t.o.m. till att HV vände Skellefteås 1-0 till 1-2 på dryga minuten i 2:a perioden, men Skellefteå kom tillbaka till 2-2 knappt 2 minuter från periodpaus. HV fick dock en kanonstart på 3:e perioden när Christoffer Törngren gjorde 2-3 efter 01:26 och Emil johansson satte sitt 2:a mål för matchen 26 sekunder senare, men trots det kunde Skellefteå komma tillbaka ännu en gång och Jimmie Eriksson kunde sätta 4-4 i nät bakom PW 3 minuter från slutet och sedan avgjorde samme Eriksson direkt på tekning 01:46 in i 4:e perioden och det är därmed 3-0 i matcher till Skellefteå. Tufft och tungt för HV. Tror nog det var dödsstöten för Jönköpingslaget. Visst, än så länge har man chansen, men att vinna 4 raka mot Skellefteå, dessutom efter en sådan här tung förlust, nej, det tror jag inte att man gör.

Ryan Lash gav Frölunda ledningen drygt halvvägs in i matchen och Johan Sundström ökade på bara knappa minuten senare. Patrik toresen gav Djurgården hopp 07:35 in i 3:e perioden, men närmre än så kom man inte och Frölunda kunde göra både 3-1, 4-1 och 5-1 innan Markus Högström kunde reducera 56 sekunder från slutet. Frölunda tar därmed ledningen med 2-1 i matcher, men om Djurgården ska ha en chans här, då får man inte slarva som man gjorde här. 4 av de 5 målen var bjudningar från Djurgårdens sida. Man tappade puckar, passade fel och slarvade något enormt. Tellqvist kunde inte lastas för målen, men en klar Frölundaseger blev det hursomhelst.

Växjö hade ledningen med 0-1 efter den 1:a perioden, men LHC kvitterade i den 2:a. Därefter stod matchen och vägde. Nästa mål skulle bli väldigt viktigt och det var Växjö som till slut fick det. I 3:e perioden kunde Rickard Gynge sätta 1-2 för bortalaget och 4 minuter senare satte Patrik Lund 1-3. LHC reducerade 2 minuter senare, men närmre än så kom man inte och Växjö reducerade därmed den här matchserien och ett hopp har ändå tänts för de regerande svenska mästarna. 3-0 i matcher för LHC här och loppet hade nog varit kört för Växjö, men nu är det race igen.

I Luleå var det hemmalaget som dominerade spelet fullständigt, både i den 1:a och 2:a perioden. Färjestad skapade nästan ingenting och inte heller i den 3:e perioden kom man in i matchen. Trots det lyckades Milan Gulas reducera fram till 2-1 för Färjestad 5 minuter från slutet, efter att Jonathan Granström och Johan Harju jort 1-0 och 2-0 för Luleå i den 1:a perioden. Närmre än 2-1 kom dock inte Färjestad och Lucas Wallmark kunde istället avgöra med 3-1 i öppen kasse för Luleå.