Playin i SHL, omgång 1

Playin i SHL, eller åttondelsfinaler, vad man nu vill kalla det, är också igång nu och såhär gick det i match 1:

Djurgården - Brynäs 5-4 SD
Örebro - HV71 2-3

Örebro ägde 1:a perioden fullständigt, Marko Anttila satte 1-0 för ÖHK och när Joel mustonen satte 2-0 57 sekunder in i 2:a perioden, då var det inte mycket som talade för HV, men man kom tillbaka igen, Chris Campoli reducerade i powerplay och i 3:e perioden kom vändningen när Simon Önerud satte 2-2 38 sekunder in i perioden och Filip Sandberg sedan satte 2-3, vilket också blev slutresultatet, även om Örebro jagade en kvittering, som aldrig kom.

Det var inte mycket som talade för Brynäs heller. Djurgården gjorde 1-0 redan efter 19 sekunder och ökade sedan på till både 2-0 och 3-0, innan Brynäs och Jakob Blomqvist kunde reducera för Brynäs. Linus Hultström hade förövrigt 0+3 på de 3 första målen för Djurgården och han satte sedan själv 4-1 44 sekunder in i mittenakten. Grymt facit så långt! Sedan kom raset för Djurgården. Eller ja, egentligen var det väl i 3:e perioden som det kom, för med 10 minuter kvar att spela reducerade Brynäs till 4-3 och 3 minuter senare var det kviterat. Mark Sanetti var det som vispade in kvitteringspucken bakom tellqvist i Djurgårdskassen. Det målet tog matchen till förlängning, men inget mål föll i den 4:e perioden. Inte förrän 15:05 in i 5:e perioden, som Brynäs annars hade dominerat ganska stort, satte Lukas Vejdemo matchavgörande 5-4 i nät bakom Bernhard Starkbaum.

1-0 i matcher för HV71 och Djurgården alltså.