Mycket är avgjort i SHL

Det tätnar kring slutspelssträcket i SHL. Det återstår 2 omgångar och just nu är Färjestad 5:a med 86 poäng, Växjö 6:a med 84 poäng och Djurgården 7:a med 83. Detta efter att Djurgården inte helt oväntat förlorat uppe i Skellefteå med 3-0, i en match där Johan Backlund förövrigt debuterade för Skellefteå och höll nollan direkt, samtidigt som Växjö slog Modo med 0-2, genom 2 sena mål i 3:e perioden, vilket samtidigt släckte Modos sista hopp om att undvika kvalspel, och Färjestad slog Brynäs borta med samma siffror som Växjö, nämligen 0-2.

Samtliga resultat i omgång 50:
Skellefteå - Djurgården 3-0
Modo - Växjö 0-2
Brynäs - Färjestad 0-2
Frölunda - Linköping 0-2
Rögle - Malmö 5-1
HV71 - Luleå 3-4 SD
Örebro - Karlskrona 3-2 str

Saker och ting är alltså ganska klara nu. I och med Modos förlust och Rögles vinst är Rögle nu 11 poäng före Modo och med 6 poäng kvar att spela om är det alltså klart att Modo får kvala och att de båda Skånelagen håller sig kvar i SHL även till nästa säsong.

Det är också klart att Malmö och Rögle kommer att ha spelat klart efter tisdagens avslutande omgång av grundserien. detta efter Örebros 2 poäng mot Karlskrona, vilka gör att man är 11 poäng före Malmö och 14 före Rögle.

Skellefteå är också klara seriesegrare, för 4:e! året i rad. Det är inget annat än imponerande. Man är 13 poäng före Frölunda. Frölunda, som också är klara som 2:a i tabellen, då man är 9 poäng före luleå.

Sedan är det inte klart, för sedan är det ett riktigt race inför de 2 avslutande omgångarna. Det är kampen om direktplatserna till slutspelet, där Luleå har 89 poäng, LHC har 88, Färjestad 86, Växjö 84 och Djurgården 83. Luleå är alltså i stort sett klara, eftersom att Djurgården sanolikt inte når ikapp, men vilken placering man får är oklart.

Det är heller inte klart vilken inbördes ordning Brynäs, HV71 och Örebro kommer att få när grundserien avslutas. Just nu har Brynäs 74, HV 72 och Örebro 71. HV vill givetvis ta Brynäs, så att man får hemmaplansfördel i playin och inget av de 3 lagen vill nog heller bli 10:a och tvingas möta Djurgården/Växjö/Färjestad/LHC i bäst av 3.

Nu om en stund släpps pucken i den 51:a omgången och då möts Luleå och Djurgården, Växjö möter Frölunda borta, Färjestad tar emot Brynäs, LHC möter HV i ett derby och Örebro gästas av Skellefteå. Det är de matcher som är av intresse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0