Modo vann fullständigt rättvist

Då var det äntligen dags. 1:a mötet i bäst av 7 mellan Leksand och Modo. Drygt 6100 personer på läktarna i Fjällräven center och man fick se ett Modo som tog tag i taktpinnen av matchen och gjorde både 1-0 och 2-0 i den 1:a perioden, mycket p.g.a. 3 utvisningar för Leksand. Utöver utvisningarna var matchbilden ganska jämn, men det var Modo som fick in 1-0-målet och därefter tog man över mer och mer.

Nej, modo var helt klart det bättre laget och precis samma matchbild fick vi se i den 2:a perioden, med undantag från att Leksand inte fick utvisningar mot sig. Man såg dock väldit stirriga ut, ungefär som mot Timrå i slutspelsserien. Inte riktigt lika illa, men det där trygga, säkra och stabila spelet från de 2 sista matcherna i slutspelssserien och de 2 matcherna mot Tingsryd var som bortblåst. Man gjorde indianare framför eget mål, tappade puckar, gav Modo flera 2 mot 1 och 3 mot 2-lägen, samtidigt som haukeland inte alls såg så stabil ut i kassen som han har gjort tidigare. Han lämnade mängder av returer och sög inte alls puckarna till sig sådär bra. han såg väldigt darrig ut. reideborn i modokassen såg mycket säkrare ut i sina ageranden. Han behövde visserligen inte jobba lika mycket som haukeland, men de ingripanden han gjorde var mer säkra än de Haukeland gjorde.

Modo gjorde också 3-0 och precis innan slutsignalen gick kom också 4-0, med 19:59 på klockan, efter att en leksing ramlat och gett ett friläge åt Viktor olofsson. Nej, marginalerna hade man inte heller med sig i den här matchen och det skulle till väldigt, väldigt mycket om man skulle vända på det här. Det där sista målet var fruktansvärt psykiskt, åt fel håll med blåvita ögon sett.

Frans Tuohimaa fick chansen mellan stolparna och Leksand behövde ett snabbt mål i den 3:e perioden för att ens få någon kontakt i den här matchen, så lite rokader hade Perra och co. iaf gjort i laget inför slutperioden.

Amnér hade också ett skott i burgaveln efter 3 minuters spel i 3:e perioden, så man hade vissa intentioner, men nej, marginalerna fortsatte att vara emot Leksand. Modos anfall var mycket tyngre och så fort Leksand fick kontroll på pucken tappade man den eller så avväpnades man av Modospelarna och när Modo fick ett powerplay efter drygt 6 minuter och satte 5-0, ja, då var den här matchen körd.

Det gällde nu bara för Leksand att försöka spräcka reideborns nolla och att avsluta den här matchen på ett positivt sätt och ta med en positiv känsla till tisdagens returmöte i Leksand, men inte ens när Leksand fick powerplay ville pucken in i mål. Den dansade precis vid ena stolpen, men inte in i mål.

Modo hade slagit av ordentligt på tämpot i den 3:e perioden och kanske var det därför som Leksand hade lite mer chanser här än i de 2 tidigare perioderna, men man fick ändå inte in pucken i mål och matchen slutade 5-0.

Inte alls den start på den här matchsserien som Leksand behövde.

Det Känns lite som att man togs ner på jorden igen. Man har levt på rus efter den där Morakrossen med 6-0, men nu har det ruset avtagit och ska man ha något att hämta i den här matchserien, då måste man kliva upp flera steg, för om man fortsätter att spela såhär, då lär Modo vinna med 4-0 i matcher, utan tvekan, tyvärr. Det här var inte alls bra och Modo vann fullt rättvist.

Det är dock långt kvar, vinst på tisdag och det är helt jämnt igen, så än så länge är definitivt inte hoppet kört.

1-0 i matcher till Modo i nuläget alltså.