Malmö säkrade SHL-platsen till nästa säsong

Malmö är nu definitivt klara för SHL nästa säsong, efter att Modo förlorade mot Djurgården i tisdags. Det var Modo som var det klart bättre laget i 1:a perioden och radade upp chanser mot Manntas armalis i Djurgårdskassen, men han höll stången och istället var det Djurgården som gjorde mål och inte bara 1 sådant, utan man hade hela 3-0 efter den 1:a perioden. Rättvist sett till matchen var det inte, men hockey är inte alltid rättvist. Modo gav sig dock inte och kunde reducera 2 gånger om inom loppet av 14 sekunder och vips var det match igen. Djurgården höll dock emot, var det tyngre laget och kunde hålla undan hela vägen och vinna matchen med 5-4. Rättvist var det kanske sett till hela matchen, men Modo var definitivt inte chanslösa.

Karlskrona - Skellefteå 2-3 SD

Många övertidssegrrar, 4/7 matcher gick till övertid, men ingen till straffar.

Rögle hade både 0-1 och 2-3, men Färjestad kom tillbaka båda gångerna, to matchen till sudden, där Linus Persson avgjorde. Rögles poäng gör ändå att man är 8 poäng före Modo, men med 3 matcher och 9 poäng kvar att spela om är det nog ändå så att även Rögles kontrakt är säkrat till nästa år.

0-0-matcher tillhör inte vanligheterna, men i Luleå blev det just en sådan match i tisdags och trots att det var Luleå som hade haft ett litet skottövertag så var det ändå Frölunda som tog hem bonuspoängen när Henrik Tömmernes avgjorde dryga minuten in i förlängningen. Därmed står sig också poängmarginalen mellan Frölunda och Skellefteå i toppen, eftersom att SAIK också tog 2 poäng borta mot Karlskrona, efter att Mattias Guter gjort 2-1 för KHK och Mattias Ritola senare kvitterat för Skellefteå, varefter samme Ritola även kunde avgöra matchen dryga minuten in i förlängningen.

LHC hade ett enormt övertag i den 1:a perioden, som man vann med 19-2 i skott, men det var fortfarande 0-0 på tavlan. Man kunde dock ta ledningen i den 2:a perioden, men helt ologiskt kvitterade Örebro, inte bara fram till 1-1, utan både till 2-2 och 3-3. LHC tog dock hand om bonuspoängen, men när man vann skotten med totalt 48-20, då borde det ha varit 3 poäng, men Julius Hudasek var riktigt bra den här kvällen, eller om det var LHC som var ineffektiva...

Växjö såg ut att gå mot 3 enkla poäng i Smålandsderbyt, men i 3:e perioden vaknade HV och reducerade både till 3-1 och 3-2, men närmre än så kom man inte och Växjö hakar därmed på Djurgården och Färjestad där över sträcket. Växjö är 2 poäng bakom de båda. För HV's del är loppet kört för att nå slutspel direkt och man kommer få rikta in sig på playin efter grundseriens slut.