Leksand klart för direktkval!

Fulsatt tegera arena väntade i den 2:a matchen mot Tingsryd i denna matchserien i bäst av 3. Leksand hade 1-0 i matcher inför kvällens match och seger här skulle med andra ord innebära att man skulle få möta Modo i direktkvalet i bäst av 7, Tingsrydsvinst och det skulle bli en 3:e och avgörande match i Tingsryd imorgon.

Det var också tingsryd som öppnade bäst, men det var Leksand som gav bortalaget en kalldusch. en rejäl såddan. För Johan Porsberger gjorde 1-0 för Leksand och bara sekunder senare kontrade Johan Olofsson in 2-0 efter 02:46.

snacka om kanonstart av matchen och Tingsryd tog timeout.

En timeout som gav resultat. för kort senare fick man en utvisning med sig, när Martin Grönberg åkte ut i egen zon, men egentligen borde en Tingsrydsspelare också ha åkt ut i samma moment, men det gjorde han inte, tingsryd fick powerplay och utnytjade det genom att göra 2-1.

Sedan var det Tingsryd som helt klart hade det mesta av spelet. man skapade helt klart flest och bäst chanser och fick ytterligare en powerplaychans innan perioden var över och 2-2 var sannerligen inte långt bort där, men Leksand klarade sig undan med blotta förskräckelsen, det stod 2-1 efter den 1:a perioden, men det var inte direkt rättvist sett till matchbilden.

I 2:a perioden rivstartade Leksand och Jon Knuts satte 3-1 dryga minuten in i perioden, men 2 minuter senare hade Tingsryd återställt ordningen när Markus Persson reducerade till 3-2.

Resten av perioden var ganska snarlik den 1:a, Tingsryd hade stora delar av spelet och skapade klart flest målchanser, men Henrik Haukeland har verkligen prikat formen och höll emot.

Som ytterligare en kalldusch för Tingsryd var det istället Leksand som satte 4-2 dryga minuten in i 3:e perioden.

Tingsryd pressade på för en snabb reducering, men Haukeland var strålande i kassen och utespelarna offrade sig hänsynslöst och till slut fick Tingsryd, detta fantastiska Tingsryd, som slutade 4:a i Hockeyettans Södra serie hösten 2014, som gick hela den långa vägen genom Hockeyettans playoff, tog sig igenom hela kvalserien och som sedan har överraskat alla den här säsongwn och egentligen aldrig dippat, se sig besegrade. Leksand kunde vinna med 4-2 i matchen och totalt då alltså 2-0 i matcher och mönstret från förra säsongen upprepar sig därmed. Förloraren från den hockeyallsvenska finalen kunde inte återhämta sig efter densamma och kunde inte stå emot vinnaren från Slutspelsserien, ett lag i medgång. Förra året var det Västerås som snubblade på mållinjen mot Karlskrona i den Allsvenska finalen och sedan inte orkade stå emot Rögle i direktkvalet därefter. i år var det Tingsryd som snubblade på mållinjen mot AIK och som sedan inte orkade resa sig mot ett Leksand i kraftig medvind.

Leksand är alltså, trots allt, klart för direktkval mot Modo i en matchserie i bäst av 7.

Modo står som klara favoriter i den matchserien, men jag tror nog man bävar litegrann inför detta. Leksand, AIK eller Västerås var nog de lag man helst inte ville ställas mot och känslan är lite samma som för malmö förra året. Malmö hade visserligen uttalat sagt att man skulle upp i SHL, Leksand har inte haft det uttalade målet och man har nu fortsatt inget att förlora, för oavsett hur det går nu mot Modo så har det här laget gjort en fullkomligt strålande och bragdartad säsong, från att alltså vara jumbo i Allsvenskan så sent som 21 november, till att sluta 4:a i grundserien och nu, knappt 4 månader senare, vara klart för SHL-kval mot Modo. snacka om trampolineffekt uppåt och det faktum att man varit uträknade både 1 och 2 gånger i det här slutspelet, eller vad vi ska kalla det, men ändå rest si och kommit tillbaka, det ger en enorm självförtroendeboost och en enorm tro på sig själva i laget. Man bara kör, helt utan press och ingen vet hur det här kommer att sluta. Klart är nog iaf som sagt att Modo nog säkert hellre hade sett sig möta Tingsryd, Mora eller Oskarshamn i bäst av 7, så ja, jag vetitusan alltså. Klart att Modo är favoriter, men jag tror det här kan bli riktigt spännande och inte helt omöjligt gå till en game seven även i år och i ett sådant läge, då tror jag Leksand har en stor fördel. Det tror jag också att man kommer ha inledningsvis i den här matchserien. Man kommer med en rejält uppåtgående kurva, samtidigt som modo inte har spelat på över en vecka och där man inte direkt har övertygat i grundserien. Man är ett på pappret bättre lag än vad Leksand är, men till en början tror jag att Leksand kommer ha ett övertag.

Första matchen spelas på söndag på den något udda starttiden 19:30. Så, #vadsomänkrävsvigördettillsammans!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0