Kvalserien till Allsvenskan, omggång 3

kvalserien mot Allsvenskan fortsätter och vi kan väl säga som så att Södertälje har fått en kalasstart på denna serien, medan Asplöven har fått en mardrömsstart.

Såhär gick det i den 3:e omgången:
Sundsvall - Troja 2-1
Västervik - asplöven 5-1
Borlänge - Södertälje 2-7

SSK har nu tagit 8/9 poäng. Ingenting är givetvis klart, men det råder ingen tvekan om att man har fått en kanonstart av denna serien. Här malde man ner Borlänge, som ändå vann skotten med 34-30. borlänge, som ju öppnade den här serien starkt med att slå Västervik, men nu har man hamnat i gungning och här fick Viktor Kokman, som annars har varit trygheten själv mellan stolparna, ge plats för Oliver eriksson efter att södertälje gjort 1-4. Det är långt kvar av serien, men det mentala gör så otroligt mycket och Borlänge bör nog hitta en väg ut ur den där negativa spiralen ganska snart om man inte ska bli avsågat.

Detsamma gäller asplöven, som garanterat har mer press på sig än vad Borlänge har. Man är ett lag uppifrån, ett lag som ska försöka försvara sin plats i serien över, men som inte alls har lyckats såhär långt. Man har redan haft 2 av sina 5 hemmamatcher, men ändå släppt in 10 mål på 3 matcher. Det är för mycket och man har inte alls fått målvaktsspelet att fungera. Här hade Ronan Quemener en räddningsprocent på strax över 85%, medan Linus lundin, som tog plats mellan stolparna i Västervik, landade på dryga 96%. Det är stor skillnad och nej, det håller givetvis inte för asplöven och det krävs en rejäl uppryckning för Per Kentähs gäng om det här ska gå vägen.

Troja såg ut att få med sig poäng från Sundsvall när Carl-Johan Svensson kvitterade till 1-1 5 minuter från slutet, men Simon Lövgren ville annat och satte 2 minuter senare matchavgörande 2-1 för sundsvall, som därmed befester 2:a platsen i denna serien. Det är långt kvar och mycket kan som sagt hända, men Södertälje och Sundsvall har skaffat sig finfina utgångslägen för fortsättningen, helt klart.

tabellen ser nu ut såhär:

1, Södertälje 8p +8
2, Sundsvall 7p +3
3, Västervik 5p +2
4, Asplöven 3p -1
5, Borlänge 3p -8
6, troja 1p -4

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0