Kvalserien till Allsvenskan, omgång 6

Kvalserien upp mot Allsvenskan rullar vidare och det ser mer och mer ut som att det kommer stå mellan 3, ev. 4 lag i slutspurten, men då är nästa match mot Västervik hemma ett måste för troja, annars är man nog körda, för man är 6 poäng bakom Södertälje på 2:a plats efter 6 spelade omgångar och såhär gick det i omgång 6.

Omgång 6

Södertälje - Troja 4-1
Västervik - Borlänge 2-1
Sundsvall - Asplöven 3-4 SD

Södertälje dominerade stort i den 1:a perioden, men fick bara utdelning med 1-0, trots 12-6 i skott. Troja kvitterade dessutom i 2:a perioden, men då klev Johan Skinnars fram och visade vägen med sitt 2-1-mål för Södertälje, knappt 2 minuter från paus i den 2:a perioden och när Adam Hansen satte 3-1 drygt 2 minuter in i 3:e, då kändes det avgjort.

Asplöven såg ut att gripa sista halmstrået, för Jonas Berglund och Tuomas Salmela såg till att man hade 0-2 efter den 1:a perioden och det var en ställning som stod sig enda tills det återstod 05:41 att spela. Då reducerade Sundsvall. Sedan plockade man målvakten, men då satte Asplöven 1-3 i öppen kasse och saken såg klar ut, men då hände något så ovanligt som att Sundsvall gjorde 2 mål på matchens sista dryga minut. Först satte Robin Söderqvist 2-3 och när man sedan plockade målvaktetn på nytt gick det bättre än gången innan och med 19 sekunder kvar att spela satte Filip Ahl 3-3. Asplöven kunde visserligen ta bonuspoängen, men det räcker ju inte och sådär får man inte göra. När det står så viktiga poäng på spel, då håller det inte att till synes stänga matchen med 1-3 i öppen kasse och sedan ändå tappa till 3-3. Nej, där gick nog tåget för Asplöven, eftersom att båda lagen över sträcket vann och det nu är 7 poäng upp till Södertälje över sträcket.Det är mer än vad Asplöven har tagit på 6 matcher hittills och nu måste man ta minst 7, nästan 8, eftersom man har en mycket sämre målskillnad än lagen i toppen, poäng mer än lagen i toppen på de kvarvarande 4 matcherna, där det alltså är 12 poäng kvar att spela om. nej, det kommer inte gå för Asplöven, vars Allsvenska saga här alltså med största sannolikhet är över...

Västervik vann skotten med 29-15, men bara matchen med 2-1, efter att viktor Öhman avgjort med 9 minuter kvar att spela. Det gör att man fortsatt toppar tabellen med 4 omgångar kvar att spela och ett Allsvenskt kontrakt till nästa säsong är inte jättelångt bort för Västervik.