Kvalserien upp till Allsvenskan rullar vidare och såg ut att gå mot en väldigt tråkig upplösning när både Södertälje och Sundsvall såg ut att gå mot segrar i omgång 4 och där det i så fall hade varit 5 poäng upp till de båda lagen över sträcket för närmsta lag bakom, men så blev det inte, för såhär gick det i omgång 4:

Sundsvall - Borlänge 4-3
Södertälje - Västervik 2-5
Troja - Asplöven 6-2

Sundsvall hade 4-0 mot borlänge, men Borlänge reducerade i 2:a perioden och i 3:e perioden reducerade man 2 gånger till och en kvittering var inte långt bort, men Sundsvall höll undan och toppar nu tabellen efter 4 spelade omgångar.

Södertälje vann skotten med förkrossande 41-16 och såg ut att gå mot 3 nya poäng också de, men Västervik ville annat och med 11 minuter kvar att spela satt kvitteringen fram till 2-2 i nät bakom Alexander Sahlin och med knappt 5 minuter kvar att spela satte Joacim Hedblad 2-3 i nät bakom Sahlin, något som tystade alla de 3833 åskådarna på plats i Axa sports center, och sedan kunde bortalaget definitivt stänga matchen med 2 mål i öppen kasse. Starkt av Västervik, tungt för Södertälje, som det nu är upp till bevis för om man kan resa sig efter det här. det är trots allt långt kvar av denna serien och 1 förlust har man garanterat råd med.

för Asplöven ser det dock alltmer jobbigt ut. Här kom en ny storförlust, trots att man hade 0-2 efter drygt 8 minuters spel och man har nu förlorat 3/4 matcher. 6-7 vinster i en kvalserie brukar man säga ungefär räcker och det innebär alltså att Asplöven måste gå rent de sista 6 omgångarna nu. Det är inte mycket som talar för det, i synnerhet inte som man har släppt in hela 16 mål på 4 matcher, alltså i snitt 4,0 mål bakåt/match och då förstår alla att om man måste göra minst 5 mål framåt, då är det svårt att vinna hockeymatcher. Asplövens Allssvenska status hänger därmed väldigt, väldigt löst. Klarar man det här, ja, då är det en smärre bragd...