Kvalserien till Allsvenskan, omgång 1

Kvalserien mot Hockeyallsvenskan har dragit igång och såhär gick det i den 1:a omgången:

Asplöven - Sundsvall 1-4
Troja - Södertälje 2-4
Borlänge - Västervik 4-1

tung start för Asplöven, som hamnade i underläge redan efter 01:44. När Sundsvall sedan satte 0-2 i boxplay, då såg det tungt ut för Asplöven. I en sådan här serie måste man nästan vinna hemmamatcherna, det är iaf ett väldigt stort plus, i synnerhet när man har så långa resor till alla, verkligen alla, bortamatcher som Asplöven har. så att förlora såhär, det är inget vidare bra för Asplöven. Jesse Jyrkkiö reducerade dock för Asplöven i samma powerplay som Sundsvall gjorde 0-2 i, men närmre än så kom man inte och Sundsvall tog 3 blytunga poäng i kampen om de 2 första platserna i serien, faktiskt lite överraskande får jag säga.

Södertälje avgjorde i 2:a perioden. det var Troja som gjorde 1-0, men SSK kvitterade innan den 1:a perioden var över och i den 2:a satte Petter Lindberg 1-2, Anton Holm 1-3 och Robin Nilsson 1-4 för Södertälje. Troja reducerade i den 3:e perioden och vann skotten med 13-3, men Alexander Sahlin, som nu fick chansen när det hettade till på allvar igen, trots att Calle Brattenberger har gjort det bra i playoff, höll tätt och Södertälje tog, precis som Sundsvall, en mycket viktig bortaseger.

Södertälje är dock inte bland de 2 främsta i serien för det, för det är Sundsvall och Borlänge som ligger där, efter att Borlänge lite överraskande, tycker jag, tvålade dit Västervik med hela 4-1. Helt orättvist var det inte heller. Det var en jämn match, 30-33 i skott, men Viktor Kokman, som förövrigt ryktades till Leksand innan transferdeadline, gjorde en något mer stabil insats än Ludvig Engdsund i Västervikskassen.

De här resultaten gör att tabellen ser ut såhär efter 1:a omgången:

1, Borlänge 3p +3
2, Sundsvall 3p +3
3, Södertälje 3p +2
4, Troja 0p -2
5, Asplöven 0p -3
6, Västervik 0p -3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0