Karlskrona vann rysare

Direktkvalet mellan Karlskrona och AIK inleddes igår och det blev en riktig rysare. Karlskrona tog ledningen i 1:a perioden, AIK kvitterade och Christian Sandberg stänkte in 1-2 för AIK drygt 3 minuter in i 2:a perioden. Sedan dröjde det enda till den 3:e perioden innan KHK kvitterade. Man satte upp ett hårt tryck redan från start och strax efter att man bränt ett jätteläge fick man ett nytt och den här gången gick det bättre. Jimmy andersson tryckte in kvitteringen och samme Andersson var i slutskedet av matchen ytterst nära på att sätta 3-2 för Karlskrona, men då klev Gustav Lindvall fram och räddade AIK. Desförinnan hade tyvärr 3:e perioden präglats av irritation och inkastade glasflaskor från AIK-supportrar, som också fick bäras ut när man inte kunde uppföra sig som folk. Alltså, jag kan inte förstå varför man gör något sådant? Vad är det för pulver som ställer sig och kastar in föremål på isen och bara är där för att bråka och förstöra en hockeyfest? Nej, det är en stenhård diss på det!

Robin Kovacs hopptackling i huvudet på en Karlskronaspelare var inte heller snygg och Kovacs fick mycket riktigt matchstraff och kan nog räkna med en avstängning för det tilltaget, för det var verkligen inte snyggt.

Trots det 5 minuter långa powerplayet lyckades KHK inte avgöra matchen, som gick till förlängning, där AIK brände en straff redan efter 25 sekunder. Christian Sandbergs skott var tämligen enkelt för Honken i Karlskronakassen. Han fick sedan brilljera ännu mer när Jesper Bratt i slutet av den 4:e perioden kom fri från halva planen och näst intill hade överlistat Honken, men i sista stund fick han ut ett benskydd och räddade.

Matchen fortsatte sedan i den 5:e perioden, som blev mer passiv än den 4:e, och inte förrän i den 6:e perioden, efter drygt 110 minuters ishockey, kunde Vyacheslav Trukno, som inte har gjort mål sedan han avgjorde förra våren mot Västerås, göra det avgörande 3-2-målet för Karlskrona, efter att Emil Larsson först forserat in både puck och målvakt i mål strax innan, vilket ledde till att Gustav Lindvall fick kliva av isen och ge plats för Robin Rahm, som alltså inte fick någon vidare start. Trukno hittade nätet bara efter 3 minuters spel för Rahm.

1-0 i matcher för Karlskrona alltså och man har läge att gå fram till 2-0 imorgon på hovet, särskilt med tanke på att både Kovacs och troligen också Lindvall saknas i hemmalaget då, 2 mycket tunga avbräck för AIK isf...