Dramatik i sista omgången av SHL

Då är också grundserien av SHL säsongen 2015/16 avklarad. Sista omgången spelade igår och det mest dramatiska där var ju huruvida Växjö skulle hålla undan för Djurgården och ta den sista direktplatsen till kvartsfinal, eller om Djurgården skulle lyckas ta sig förbi, samt den inbördes ordningen mellan Brynäs, HV71 och Örebro på plats 8-10.

Växjö såg ut att säkra kvartsfinalplatsen ganska enkelt, utan dramatik, när Sakari Salminen, Alexander Johansson och Ilkka Heikkinen såg till att Växjö hade 3-0 efter drygt halva matchen, men Luleå skulle komma tillbaka. Man fick in en reducering innan 2:a perioden var över, bara minuten efter Växjös 3-0-mål, och i 3:e perioden satte Ilari Melart 3-2 och Lennart Petrell 3-3 för luleå och vips så var man ikapp. Detta samtidigt som Djurgården och Mikael Ahlén avgjorde matchen mot Färjestad med 4-2, 8 minuter från slutet. Då var Djurgården faktiskt över sträcket, men det skulle svänga på nytt, för Luleå ville ta 3:e platsen från LHC, så man plockade ut Filip Gustavsson med 2 minuter kvar att spela, för att försöka få in 3-4 och då gå förbi LHC i tabellen, men istället kunde Sakari Salminen göra sitt 2:a mål för matchen fram till 4-3, 30 sekunder från slutet, och då var Växjö ändå förbi Djurgården i tabellen, som därmed alltså får spela playin. det var nära, men det räckte inte hela vägen.

Rögle - Karlskrona 4-2

Noterbart var att det i Ängelholm var mer folk på plats än både i Övik och Gävle, där det var 4029 resp. 4773 åskådare på plats. Det är riktigt dåligt. Förvisso i en omgång där inte så mycket stod på spel, iaf inte för Modo, men ändå. Jag räknar definitivt med att det kommer mer folk både i direktkvalet och i playin i de båda arenorna.

Brynäs Hade 1-0 efter den 1:a perioden, men Frölunda kvitterade i den 2:a, men Brynäs återtog ledningen i den 3:e och såg ut att gå mot 3 poäng och därmed en säkrad 8:e plats i tabellen, vilket ju ger hemmaplansfördel i playin, men med 3 minuter kvar att spela gjorde Joey Crab sitt 1:a mål i Frölundatröjan och 38 sekunder senare avgjorde Patrik carlsson matchen med sitt 2-3-mål. Snöpligt för Brynäs, minst sagt. Man slutar därmed 10:a i tabellen istället, eftersom att Erik Ersberg gjorde en grym insats i mål när HV besegrade Skellefteå borta med 1-2 och Örebro vände 1-0 till 1-3, där vändningen kom på 26 sekunder i 3:e perioden. Då spelade daniel Viksten fram Libor Hudasek x2 och han gjorde inga misstag någon av gångerna och därmed var Örebros vändning ett faktum, en ledning som man sedan aldrig släppte.

I övrigt kan vi konstatera att Rögle avslutade säsongen med en seger över Karlskrona och att Malmöavslutade säsongen med en ordentlig förlust i Linköping, men det var ett kraftigt försvagat malmölag som ställdes mot LHC ska tilläggas. Tror bara man hade 13 A-lagsspelare på isen, resten var juniorer från J18. Deras J20-lag lär man vara, då de ikväll går in i slutspel mot Färjestad. A-laget hade heller ingen chans här och 5-0 var inte orättvist.

Örebros och HV's 3 poäng och Brynäs 0 gör att Örebro slutar 8:a, HV 9:a och Brynäs 10:a. Brynäs får därmed möta Djurgården i playin och Örebro ställs mot HV, där Örebro har hemmaplansfördel. Känns nästan komstigt att Örebro ändå blir 8:a, för man har legat 10:a så himla länge känns det som, men man har ryckt upp sig här mot slutet och jag tror nog man har bra chans att slå ut HV i playin faktiskt. Tror den matchserien slutar 2-1 till Örebro och att Djurgården slår ut Brynäs med 2-0 i matcher, om DIF lyckas ladda om vill säga. Man var ju så nära att ta sig direkt till kvartsfinal. Nu gjorde man inte det, men Brynäs är ett sämre lag än vad Djurgården är, i synnerhet nu utan Rödin. Brynäs chans är väl att först och främst vinna hemma, vilket man kanske kan göra, men sedan ska man ta minst 1 på Hovet, som lär vara knökat, och det blir svårare. Nej, djurgården ska bara ta det där tycker jag.

Playin spelas på torsdag, lördag och ev. söndag.