Det här är sinnessjukt!

det var som väntat mycket folk på plats i arenan när Mora kom på besök för kanske säsongens viktigaste match. Ni har fått förutsättningarna tidigare, men jag drar dem igen. Leksand var tvungna att vinna med minst 4 mål, annars skulle mora gå vidare.

Leksand öppnade också matchen i ett rasande tempo och man fick med sig en tidig utvisning och i det efterföljande powerplayet lyckades också Robin Jakobsson slå in 1-0 för Leksand, redan efter drygt 3 minuters spel.

En kanonstart för Leksand och precis den start man ville ha. 2-0 var sedan också nära. Johan Olofsson hade läget, Janos hari hade läget, Amnér sköt tätt över och Martin Karlsson va nära på att raka in pucken som Olofsson petade till honom och Lukas Ericsson hade dragit Jakob Johansson, men precis när han skulle lägga in pucken i mål gled den iväg från bladet på honom.

ja, ni ser, det saknades inte lägen för 2-0, men Mora åt sig in i perioden ju längre den gick och saknade definitivt inte heller chanser. Närmst en kvittering var kanske Daniel Hermansson, som var helt ren framför Haukeland, som nu fick förtroendet igen, men den senare var kall i det läget, väntade ut Hermansson och räddade.

Ställningen var således 1-0 efter den 1:a perioden. Uppförsbacken var fortfarande lång och brant för Leksand, men 25% av målet var iaf uppnått.

50% av målet var uppnått 3 minuter in i 2:a perioden, när johan Olofsson pangade in 2-0 för Leksand.

Mora fick chansen att ta sig in i matchen när Lukas Ericsson åkte ut 2 minuter strax därefter, men Mora fick inte in pucken i nät bakom Haukeland. Istället var det Leksand som gjorde 3-0 när Emil Bejmo åkte ut några minuter senare. Jon Knuts satte 3-0 efter en rad chanser nere mot Jakob Johansson och plötsligt var Leksand bara 1 mål ifrån att göra det omöjliga. 1 mål och det var typ halva matchen kvar att vinka på.

en period med lite oordnat spel tog vid efter 3-0-målet, men sedan hettade det till ordentligt mot slutet, när johan Olofsson var galet nära att slå in 4-0, varefter Mora istället var nära 3-1 i anfallet efter, varefter Leksand, igen, var nära på att göra 4-0 i anfallet efter det. Ruggiga målchanser åt båda håll där alltså, en riktig vindrutehockey, men inga fler mål föll i den 2:a perioden och inför den 3:e perioden var det alltså 3-0 för Leksand, alltså 1 mål ifrån vad man var tvungna att ha. 1 mål! 75% av målet var således uppnått och nu var det 20 minuter kvar att vinka på, där Leksand alltså bara behövde göra 1 enda mål till för att vara förbi Mora på bättre målskillnad i tabellen. 1 mål för Mora skulle å andra sidan betyda att Leksand var tvungna att göra 2 mål till, så nästa mål skulle bli enormt viktigt...

Nästa mål kom bara 01:51 in i 3:e perioden och det var Johan Porsberger som satte det och i det läget var Leksand, trots allt, mot alla odds, förbi Mora i tabellen i och med 4-0 på tavlan.

Nu behövde man inte göra fler mål, så länge Haukeland höll tätt bakåt, men 1 mål till hade ju suttit bra.

Perioden fortskred och allt hängde alltjämnt på en skör, mycket skör tråd. 1 mål till för Mora och pendeln skulle svänga över till moras fördel igen, men å andra sidan, 1 mål för Leksand och uppförsbacken skulle istället vara ganska stor för Moras del.

Tiden tickade på. Leksand drog på sig en utvisniing. Matias Lassen fick sätta sig 2 minuter, vilket kunde ha blivit dyrköpt, men de blåvita offrade sig hänsynslöst, man redde ut det och 4-0 stod sig alltjämt. Halva perioden var spelad och 4-0 stod sig. 9 minuter kvar. 8 minuter, 7 minuter, 6, 5, 4, 3 minuter kvar och ställningen var fortfarande 4-0 för Leksand.

Då plockade Jeremy Colliton målvakten och spelade 6 mot 5 under matchens sista 3 minuter. Man satsade allt på ett kort, men då kunde Johan Olofsson slå in 5-0 i öppen kasse och Leksand såg ut att göra precis det som man var tvugna att göra och när Daniel Bertov lite senare slog in 6-0 i öppen kasse, ja, då var bragden ett faktum!

Alltså, det här är sinnessjukt! 5-0 och 3-0 i Globen i all ära, men det här tar fan i mig priset. det känns som att man har tagit sig tillbaka till SHL eller något.

Visst hoppades jag på det här innan kvällens match, men att grabbarna verkligen gjorde det, jag vet inte ens om de själva riktigt fattar det än så länge. Det var en konstig stämning i arenan när slutsignalen gick, men jag kan iaf utan tvekan säga att skönaste vinsten på hela säsongen är ett faktum. Ja, den här matchen lär sannolikt t.o.m. gå till historien. Mora hade ju det här som i en liten ask. 3 poäng hade räckt, 2 poäng hade räckt, ja, t.o.m. 0 poäng och förlust med typ 3-1 hade räckt, 4-1 med för den delen. allt, utom förlust med 4 mål eller mer och just det händer och att det är Leksand, värsta rivalen som gör det, det svider nog ännu hårdare i alla moringar just nu, men vid Siljans södra strand, där är vi så jävla glada just nu så att det går inte att beskriva det!

klarar man av det här, ja, då är fan allt möjligt.

Man var uträknade efter förlusten mot Oskarshamn, var tillbaka i racet i och med 5-1 mot BIK, åkte på en ordentlig käftsmäll mo Timrå och var i princip borträknade då. Det var bara 6/6 kvarvarande poäng som gällde, + tur med andra resultat. Man slog Almtuna med 4-2, samtidigt som BIK slog Oskarshamn och Mora tog 3 poäng mot Timrå. det betydde att Leksand passerade både Timrå och Oskarshamn i tabellen och var det enda lag som hade en liten, liten chans att ta sig förbi Mora inför sista omgången, där lagen dessutom möttes och hur det gick där ser ni ju ovan.

Det är helt sjukt det här!
Jag kan knappt tro det själv.
Visst hade jag hoppats, men att det verkligen skulle gå... det vetitusan om jag verkligen trodde, men en sak är klar, grabbarna trodde på det och Haukeland var en gigant i mål när det gällde som mest!

samtliga resultat från kvällen:
Leksand - mora 6-0
Oskarshamn - Almtuna 4-3
timrå - Bofors 3-4

Almtuna hade 0-2 mot Oskarshamn, men hemmalaget stod för en stark vändning fram till 4-2 och även om Almtuna reducerade så nådde man inte hela vägen fram. Starkt av IKO att iaf avsluta säsongen med en stark vändning, men man är nog ändå ruskigt besvikna efter chansen och läget man hade. Klubben har iofs själva sagt att man inte ville upp i SHL, för det klarar man varken ekonomiskt eller arenamässigt, så kanske var det lika bra att det blev som det blev för IKO's del.

Bofors avslutar också serien starkt, med 3 raka segrar, efter den där 1-5-förlusten mot Leksand. Sedan slog man Almtuna hemma, Oskarshamn hemma och avslutar med att slå timrå borta. Det gör faktiskt att sluttabellen skrivs såhär:

1, Leksand 11p +7
2, Mora 11p +2
3, Bofors 10p +5
4, Oskarshamn 10p -4
5, Timrå 6p -3
6, Almtuna 3p -7

4 lag inom 1 poäng alltså, men det är Leksand som är högst upp och det innebär faktiskt, mot alla odds, att säsongens sista match inte är spelad än. Minst 3 matcher till har man att vänta och nu är det bara att packa grejerna och åka till Tingsryd på lördag. See you there!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0